Det kan du lave i weekenden: Kryb, kravl og Danmarks befrielse

Vi er i starten af maj og det betyder to ting: mærkedagen for Danmarks befrielse, og at der er kryb og kravl i den danske natur og ved reptilmessen i Rødovrehallen.

Glemmer du? Så husker vi!

Danmarks befrielse fra nazismen efter 2. verdenskrig har færre og færre selv oplevet, og der er risiko for, at vi kollektivt glemmer, hvad det hele handlede om.

På Roskilde Museum vil de gerne minde os om årsdagen for befrielsen og traditionen med at markere begivenheden med lys i vinduerne lørdag den 4. maj om aftenen. Arrangementet er for børn, og de kan opleve Sortbørsmutter og andre elementer fra krigen - på helt tæt hånd. 

Hvor og hvornår:
Søndag den 5. maj kl. 10-16, gratis for børn, Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Læs mere her.

 
 

Workshop: Det kribler og krabler

Når sommeren nærmere sig, betyder det, at fisk og smådyr liver op i den våde del af den danske natur. Denne weekend kan du under kyndig vejledning af naturvejleder Karen Stevnbak Andersen fra Grøn Guide Gentofte se, hvad der gemmer sig under overfladen i Gentofte sø. Efter at man med fiskenet har fanget de små dyr, går man i samlet flok op til Gentoftegade Bibliotek, hvor naturbøgerne findes frem for at lokalisere dyrene. 

Hvor og hvornår:
Lørdag den 4. maj 2019, kl. 10.00, gratis billetter, ved Gentofte sø på Fiskebakken 7 og siden på Gentoftegade Bibliotek, Gentoftegade 45.

Læs mere her

 
 

Reptil og Terrariemesse i Rødovrehallen

Taranteller og slanger er noget af det, du kan opleve i Rødovrehallen denne weekend. Der er nemlig messe for krybdyr, og alt hvad der hører til af krybdyrs pleje. Så er du nysgerrig på, hvordan det er at have et lille stykke eksotisk natur derhjemme, så er det nok ikke en helt dårligt ide at kigge forbi hallen i Rødovre. Du kan nemlig se og blive klogere på en række forskellige krybdyr, insekter og spændende eksotiske pattedyr og tilbehør af enhver art. Men pas på, måske du bliver bidt af det.

Hvor og hvornår:

Lørdag 4. maj kl. 10:00-16:00, Rødovrehallen, Rødovre Parkvej 425, 2610 Rødovre

Læs mere her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere