Det kæmper jeg for: Vi skal klodse bremsen for vanvidskørsel

Nye redskaber til politiet skal forsøge at sætte en stopper for vanvidsbilisme. Det mener Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet, der kæmper for, at vi kan være trygge i tæt befærdede områder.

Af Nick Hækkerup, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, valgt i Nordsjællands Storkreds.

Det kæmper jeg for

Vanvidskørsel hører under ingen omstændigheder hjemme på de danske veje. Det tror jeg, vi alle kan blive enige om.

Alligevel sker det alt for ofte, at biler gasser voldsomt op og kører hensynsløst, vildt og hurtigt i tæt befærdede områder. Vi har desværre været vidne til flere episoder med afstumpet vanvidskørsel, som har haft fatale konsekvenser.

I juli mistede en 35-årig politiassistent livet, efter hans bil blev påkørt af en vanvidsbilist på Langebro. Og der har været flere andre eksempler på vanvidskørsel, der har sat alle hensyn til side og bragt menneskeliv i fare.

Jeg mener ikke, at vi som samfund skal acceptere, at en gruppe personer føler sig hævet over loven og udsætter andres liv for fare ved deres vanvittige kørsel. Det skaber utryghed ved at færdes på gaden, og derfor skal vanvidskørsel bekæmpes med hårde midler.

Min vigtigste opgave som justitsminister er at skabe tryghed for danskerne, og vanvidskørsel udfordrer i den grad trygheden i samfundet. 

Styrket indsats mod vanvidskørsel

Derfor vil jeg inden jul præsentere en samlet pakke med initiativer, der skal styrke indsatsen mod vanvidskørsel. Det vigtigste er, at vi får givet myndighederne nogle nye redskaber, som kan styrke arbejdet i den nuværende indsat og gøre en reel forskel. Derfor har vi også inddraget politiet og anklagemyndigheden, som til daglig beskæftiger sig med problemerne.

Vi arbejder blandt andet med tiltag, der skal sikre, at politiet har nogle effektive og mærkbare værktøjer at tage i brug med det samme de stopper en vanvidsbilist ude på vejene. Vi kigger også på straffen for vanvidskørsel, så hændelser, der i værste fald koster menneskeliv, bliver straffet hårdere.

Opgaven med at få trukket håndbremsen for vanvidsbilisterne er meget vigtig, og jeg ser derfor meget frem til snart at kunne præsentere pakken, så vi med nye redskaber i værktøjskassen kan få sat ind mod vanvidsbilisme.

For vi skal som samfund ikke acceptere livsfarlig og afstumpet vanvidskørsel, som i værste fald kan koste flere menneskeliv.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere