Det kæmper jeg for: Vi skal have flere med i arbejdsfællesskabet

De sjællandske kommuner skal blive bedre til at få deres ledige borgere i beskæftigelse. Det mener Naser Khader fra Det Konservative Folkeparti, der vil kæmpe for at få flere med i arbejdsfællesskabet.

Af Naser Khader, folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, valgt i Sjællands Storkreds. 

Danmarks økonomi er i topform. Den er enestående stærk. Vi har rekordhøj beskæftigelse, vækst og styr på inflationen.

Det skyldes ikke mindst de tiltag, vi tog på beskæftigelsesområdet, da vi var i regering sidst. Det er en forudsætning for, at vi kan bevare det velfærdssamfund, som sikrer, at alle danskere, uanset social og økonomisk baggrund, har et sikkerhedsnet, der griber, hvis man en dag skulle falde.

En ny rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening viser dog, at de sjællandske kommuner halter en smule efter de jyske, når det kommer til beskæftigelse.

Ledige skal hurtigere i beskæftigelse

Den udvikling vil jeg kæmpe for at vende. Jeg vil kæmpe for, at nogle af de sjællandske kommuner, der halter lidt efter, får den samme succes på beskæftigelsesområdet, som andre kommuner i Danmark har.

Her skal vi finde inspiration fra nogle af de kommuner, der i højere grad har succes med at beskæftige deres ledige borgere. Det vil ikke bare være til gavn for kommunekassen, men for hele landet – og ikke mindst for at få borgerne tilbage i fællesskabet. 

Og hvad er det så, der gør, at nogle kommuner lykkes bedre end andre? Lad mig komme med et konkret eksempel.

Ledige kontanthjælpsmodtagere skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende. Alligevel overholder mere end hver fjerde kontanthjælpsmodtager ikke kravet om stå til rådighed og søge job.

Det kæmper jeg for

TV 2 Lorry har spurgt samtlige politikere, der er valgt ind i Hovedstadsområdet, hvad de vil kæmpe for i deres område de næste fire år. Bliv klogere på dine politikere her.

I Jammerbugt Kommune er andelen af jobparate kontanthjælpsmodtagere, der ikke har registreret jobsøgning i Joblog på 8 procent, mens den i Allerød Kommune er på hele 77,8 procent. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening vil 2.600 flere kontanthjælpsmodtagere være jobsøgende, hvis alle kommuner tog ved lære af Jammerbugt Kommune.

Et andet konkret eksempel på et område, hvor de sjællandske kommuner virkelig har potentiale for at rykke ved noget, er på ledighedstiden. Jo længere tid i ledighed, desto længere er vejen tilbage på arbejdsmarkedet.

I Kerteminde Kommune er den gennemsnitlige varighed af et ledighedsforløb blandt dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere på 20,3 uger, mens den eksempelvis i Furesø er på 27,7 uger. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings beregninger vil man have 16.800 færre personer ledige personer, hvis alle kommuner lærer af Kerteminde kommune. Det er alligevel en sjat.

Det er vigtigt for mig at pointere, at det handler om at gøre en god økonomi endnu bedre. Ikke blot for at kunne finansiere vores samfund, men også for, at vores borgere kommer tilbage i fællesskabet. Derfor skal der også laves politik efter det. Det skylder vi dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik