Designertyven kigger med til åbent hus

Man kan ikke være sikker på, at det kun er interesserede købere, der tropper op, når ejendomsmægleren holder åbent hus. Også indbrudstyve benytter chancen, når en bolig sættes til salg, til at orientere sig om designermøbler og -lamper.

- Det er en metode, som indbruds tyvene fortæller om, når vi har dem til afhøring. Det er ikke sikkert, at det er dem selv, som møder op til åbent hus. Det kan være, at de sender en kæreste eller en anden person, som ikke vækker opsigt, fortæller kriminalassistent René Letvad fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening har man ikke tidligere hørt om den metode. Men formand Steen Winther-Petersen er ikke overrasket over, at det forekommer.

- Der er jo ingen grænse for opfindsomheden. Men som branche vil det være dybt problematisk, hvis ejendomsmægleren skal stå ved døren til et åbent hus-arrangment og skille fårene fra bukkene. Vi har ingen løsning på det. Det vil heller ikke være ønskeligt, at vi skal bede kunderne om at vise legitimation, før de går ind i et hus. Det ville betyde en række principielle overvejelser i lighed med, at man bad kunderne om at vise pas eller kørekort, inden de gik ind i supermarkedet, siger Steen Winther-Petersen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere