De studerende vil helst arbejde hos Mærsk og Novo

Danske unge drømmer om at arbejde i landets største firmaer, hvor der er internationale karrieremuligheder.

Hvis de studerende helt selv kunne vælge, hvilken arbejdsplads de skulle sætte deres ben på, når de er færdige med studierne, så ville det være hos nogle af landets største virksomheder.

En undersøgelse, der er lavet af Universums Student Survey, som 9282 studerende har svaret på, viser, at A.P. Møller-Mærsk er mest populær blandt business- og jurastuderende.

Til gengæld er Novo Nordisk drømmen blandt ingeniør- og naturvidenskabsstuderende, mens de it-studerende helst vil arbejde hos Google.

- Der er den fællesnævner, at de virksomheder har et stærkt og og entydigt medarbejderbrand. Noget tyder på, at det er det, som de studerende sætter pris på, forklarer Jesper Dansholm, der er landedirektør for Universum, som beskæftiger sig med branding-analyser og rekrutteringer.

Firmaerne i toppen har internationalt brand

Ifølge Jesper Dansholm, så har firmaerne i toppen af listen over de studerendes drømmearbejdspladser, som også inkluderer Lego, Carlsberg og Cowi, alle den fordel, at de har et internationalt brand.

- I og med at det er blevet mere og mere vigtigt for de studerende at have mulighed for en internationale karriere, så hjælper det internationale brand i denne sammenhæng, forklarer han.

Universums undersøgelse viser samtidig, at de danske studerende kigger mere efter de bløde værdier hos virksomhederne end tidligere.

- De hårde krav som løn og avancementsmuligheder er stadig vigtige, men de studerende forventer, at de ting er i orden hos de store virksomheder. Det handler mere om, hvordan er ledelsesstilen, hvordan er kulturen og arbejdsmiljøet, forklarer Jesper Dansholm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere