Dårligst i landet til at opklare hærværk

Anmelder du hærværk til politiet, skal du ikke regne med, det bliver opklaret. Midt- og Vestsjællands Politi nedprioriterer nemlig hærværkssager. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det kan ikke afvises, at vi i Midt- og Vestsjællands Politi i disse år har prioriteret mere alvorlige forbrydelser højere, når vi skulle disponere vores efterforskningsressourcer. Det er nok den mest sandsynlige årsag til, at vores sigtelsesprocent ligger lavere end i de nærmeste nabopolitikredse, siger politiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Jens Børsting.
Men sigtelsesprocenten er ikke kun lavere end nabokredsenes. Den er den laveste i hele Danmark. Kun i hver tiende hærværkssag, der bliver anmeldt, rejser Midt- og Vestsjællands Politi sigtelser, oplyser DAGBLADET Roskilde.
Kigger man på sager om indbrud i beboelser, har Midt- og Vestsjællands Politi også den laveste sigtelsesprocent sammen med Nordsjællands Politi. Og hvad angår sager om personfarlig kriminalitet, røveri og sædelighedsforbrydelser, blandt andet voldtægt og pædofili, slår nedprioriteringen af hærværkssager heller ikke igennem i statistikken. Her ligger den lokale politikreds på niveau med alle andre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere