Danske minkavlere melder alt udsolgt ved rekordauktion

Minkavlere melder alt udsolgt ved årets første store auktion. Tilfredshed trods styrtdyk i gennemsnitspriser.

Foto: Lorry

Der bliver alt udsolgt ved årets første og rekordstore minkauktion, hvor danske minkavlere i løbet af den seneste uge har sat over syv millioner minkskind til salg.

Formanden for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, som står i spidsen for de danske minkavlere, er godt tilfreds, selvom prisen for hvert skind i gennemsnit er langt under sidste års priser.

- Det har været en stor succes. Op til auktionen var der lidt uro, fordi det var en kæmpe auktion med 7,1 millioner skind, så der var tvivl, om man kunne afsætte så mange. Men det kunne man heldigvis og til en god pris, siger Tage Pedersen.

Den endelige gennemsnitspris per skind ventes at lande et sted mellem 340 og 350 kroner, når auktionen lukkes endeligt lørdag.

Det er langt fra sidste års pris på næsten 600 kroner per skind, og der har i branchen været tale om, at prisboblen på mink er sprængt med denne auktion.

Men alligevel ser formanden tilbage på den forgangne uges handler med tilfredshed.

- Sidste år havde vi fantasipriser, og det var vi glade for at prøve, men det kan man ikke have hvert år. Den pris, vi opnår nu, er en rigtig god pris, som avlerne tjener penge på, siger Tage Pedersen, som endda regner med, at der vil blive skruet op for produktionen.

- Minkavlerne kommer selvfølgelig til at tjene mindre, men der er stadig overskud ved produktionen, så den vil fortsætte og måske endda i større størrelse end sidste år, siger han.

Sidste år steg produktionen af mink på verdensplan med 20 procent, og det er altså en medvirkende årsag til, at priserne nu er dykket.

De allersidste skind kommer under hammeren på Kopenhagen Furs auktion i Glostrup lørdag eftermiddag, og dermed sættes et punktum for auktionen i denne omgang.

Minkavlen i Danmark rundede sidste år en årsomsætning på 13 milliarder kroner med en tredobling af priserne siden 2009.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik