Dansk lastbil stoppet med 60 kilo hash syd for grænsen

En dansk speditør fra Flensborg og en chauffør er efter længere tids efterforskning blevet anholdt på motorvejen syd for Flensborg med en stor sending hash på vej til København.

Anholdelsen fandt sted ved en razzia på en rasteplads syd for Flensborg, og tysk politi og toldvæsen mener dermed at have fået skovlen under en lille gruppe danskere, som fra Flensborg har forsynet København med hash for adskillige millioner kroner.

Politiet i Flensborg har siden april efter et tip holdt øje med en dansk speditør, som har sit eget fragtfirma i Flensborg. I weekenden fik politiet fra kilden oplyst, at der var en ny sending hash på vej med en lastbil fra Spanien, skriver Flensborg Avis.

Den pågældende lastbil blev af politi og toldere ledt ind på en motorvejsrasteplads, og så gik toldvæsenets hunde i gang med at gennemsøge lasten. De fandt frem til 60 kilo hash, som var gemt i to kufferter.

Der var to chauffører i bilen, og de blev straks anholdt. Begge er danskere og henholdsvis 53 og 54 år. Den ene blev senere løsladt, men er stadig sigtet i sagen.

Politiet gennemsøgte efter anholdelsen speditionsfirmaet og tre andre steder i Flensborg og Harreslev, og den 63-årige speditør blev også anholdt. Politiet fandt frem til flere oplysninger, som vil kunne bruges i den kommende retssag.

Det viste sig, at hashen skulle have været videre til København. Værdien af den beslaglagte hash skønner politiet til at være mindst 250.000 euro, og politiet mener, at den lille gruppe i de seneste måneder har fragtet hash for flere millioner euro fra Spanien til den danske hovedstad. Herfra er hashen så blevet fordelt i mindre mængder til videresalg.

Politiet arbejder nu videre med sagen og vil også gerne finde ud af, hvad der er sket med de mange penge, skriver Flensborg Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik