Corona holder indbrudstyvene væk - se udviklingen i din kommune

Antallet af anmeldte indbrud i private hjem er faldet markant i årets første måneder. Det skyldes blandt andet covid-19. Men selvom mange kommuner i Lorryland oplever fald, så har enkelte kommuner oplevet en fordobling i indbrud.

Nederst i artiklen kan du se, hvordan udviklingen har været i din kommune.

Det er ikke let at være indbrudstyv i disse tider.

En stor del af danskerne er på grund af covid-19 langt mere hjemme. Og det gør livet surt for de langfingrede tyveknægte.

I store dele af hovedstadsområdet er antallet af anmeldte indbrud i private hjem faldet markant i årets første måneder.

Men mens Lyngby-Taarbæk, Albertslund og Hillerød har oplevet en halvering i antallet af anmeldte indbrud i private hjem, så har andre kommuner oplevet en stigning. 

Værst står det til i Hvidovre og Ishøj. I Hvidovre er der på blot et år sket en fordobling i anmeldte indbrud. Mens Ishøj næsten er oppe på en tredobling i antallet af anmeldte indbrud. 

Samlet set ser det dog godt ud.

I 2019 havde Danmark det laveste antal indbrud i mere end tredive år. Og selvom nogle kommuner oplever stigning, så ser det ud til, at det samlede indbrudstal også i år vil falde. Et fald som den nuværende corona-epidemi vil være medvirkende til. 

quote Det, at mange har været mere hjemme end normalt, har gjort livet surt for indbrudstyvene

Britt Wendelboe

Corona er medvirkende til faldet

Hos Bo Trygt, der arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem, er man ikke i tvivl om, at covid-19 har haft en positiv effekt på indbrudstallene.  

- Det, at mange har været mere hjemme end normalt, har gjort livet surt for indbrudstyvene. Ifølge politiet har nogle af de mest indbrudsplagede områder endda oplevet døgn uden indbrud, oplyser programleder i Bo Trygt, Britt Wendelboe, i en pressemeddelelse. 

Men snart skal flere danskere tilbage til en mere normal hverdag. Det betyder, at danskerne, ifølge Bo Trygt, skal til at sikre sig bedre mod indbrudstyvene.

5 vigtigste råd mod indbrud

Stå sammen

Under covid-19 har danskerne i flere omgange vist, at de står sammen. Den nyfundne samhørighed er noget, de hos Bo Trygt håber, folk tager med på den anden side af corona-epidemien.

For at sikre at tallene i indbrud fortsat falder, opfordrer Britt Wendelboe folk til at hjælpe hinanden gennem Nabohjælp.

- Nu bør vi forberede os på en mere almindelig hverdag. For fortsat at holde tyvene væk kan vi derfor med fordel indbrudssikre boligen. Der er også brug for, at endnu flere end i dag bliver aktive nabohjælpere, siger Britt Wendelboe.

Til at hjælpe hinanden mod indbrud, har Nabohjælp udviklet en app. Den skal være med til at dele viden om indbrud og mistænkeligt adfærd. Allerede nu har 160.000 danskere taget appen i brug.

Og hos Nabohjælp forventer man, at antallet af indbrud vil falde yderligere, hvis flere bruger appen. 

I tabellen herunder kan du se udviklingen i antal anmeldte indbrud i din kommune:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere