Christiania ramt af flere alvorlige knivstikkerier

En taxachauffør blev overfaldet ved hovedindgangen, og to personer blev stukket inde på fristaden.

Foto: TV2/ Lorry

Christiania har natten til søndag været rammen for flere knivstikkerier, og to af dem var alvorlige. Det oplyser Københavns Politi.

Her pådrog ofrene sig potentielt livsfarlige skader, der kunne have været fatale, hvis ikke de var blevet kørt på hospitalet og behandlet akut af læger, lyder det.

I første sag blev en taxachauffør overfaldet og stukket to gange i overkroppen ved hovedindgangen til fristaden. Det skete ved 1-tiden.

Kort tid efter blev to personer ramt af knivstik på værtshuset Nemoland inde på selve Christiania. Den ene blev ramt i benene, mens den anden mand blev stukket syv gange i kroppen forskellige steder.

Han har - ligesom taxachaufføren - på et tidspunkt været i såkaldt "manifest livsfare" efter knivstikkeriet og bliver nu tilset på Rigshospitalets Traumecenter.

Politiet er i fuld gang med at efterforske sagerne og har allerede foretaget flere anholdelser, oplyser den centrale efterforskningsleder Dan Aakerhjelm Sørensen.

- I den første sag har der været noget uoverensstemmelse om, hvem der skulle have en taxa. Herefter bliver taxichaufføren overfaldet af en mindre gruppe personer, og så bliver han stukket, siger han.

- Vi får nogle gode signalementer og får anholdt gerningsmanden og en anden person fra gruppen. Forurettede er kørt på Traumecenteret og er ved at blive behandlet for sine skader. Det er alvorligt. Han har været i manifest livsfare.

Mens politifolk stod ved hovedindgangen til Christiania, kom to mænd løbende ud. De fortalte, at de var blevet knivstukket på Nemoland.

- Den ene blev stukket et par gange i benet og er ikke i livsfare, og den anden blev stukket syv gange i kroppen forskellige steder, fortæller Dan Aakerhjelm Sørensen.

- Han er på Traumecenteret, hvor han bliver behandlet. Han har også været i manifest livsfare, tilføjer efterforskningslederen.

Dan Aakerhjelm Sørensen siger, at politiet har haft et glimrende samarbejde med christianitterne, som senere søndag vil holde et fællesmøde om, hvorvidt man vil udlevere informationer om den formodede gerningsmand.

Lørdag aften var der en større hip-hop-koncert på Christiania med gratis optrædenerne fra blandt andet gruppen Suspekt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik