Butikker skuffede over julehandel

Julehandlen skuffer butikkerne, viser en undersøgelse fra Dansk Detail. De sidste indkøbsdage inden jul kan dog pynte på regnskabet.

Danskerne holder igen med juleindkøbene i krisens år 2009. Dansk Detail har spurgt rundt til deres medlemmer - og svaret lyder, at julehandlen går trægt rundt om i butikkerne.

- Resultaterne af julehandelsundersøgelsen afspejler meget godt omsætningsudviklingen i 2009, der har været et svært år for detailhandlen. Der har virkeligt skulle kæmpes for omsætningen og resultaterne, og det gælder også her i julemåneden. Kunderne kommer ikke af bare af sig selv, siger Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail.

Butikkerne vurderer, at der bliver omsat for ca. 3,5 procent mindre end i 2008. Dog kan omsætningen den 22. og 23. december fortsat redde en del for butikkerne, da der traditionelt er rigtig travlt på disse dage, lyder det fra Dansk Detail.

Og der er da også spirende optimisme. I alt oplever 34 procent af butikkerne, at julehandlen er steget, 14,5 procent oplever, at julehandlen er uændret, mens 51,6 procent mener, at julehandlen er faldet i forhold til 2008.

- Men forventningerne til 2010 er positive, hvor butikkerne på baggrund af de meget store rådighedsbeløb i familierne, regner med at kunderne vender tilbage, så der kan præsenteres en fornuftigt vækst i omsætningen, slutter Jens Birkeholm.

Dansk Detail, der repræsenterer 2.900 butikker i detailhandlen, herunder i mode- og livsstilsbrancherne, har sammen med medlemsbutikkerne gennemført en måling af, hvordan julehandlen reelt går i butikkerne lige her og nu. Svarene er indsamlet i dagene op til jul. 242 butikker har besvaret undersøgelsen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere