Brødre mistede far: Starter madfestival mod kræft

To brødre fra Dragør mistede for ni år siden deres far til kræft. I dag er de to partnere i en stor restaurant-tjeneste, som de i denne uge bruger til at sætte fokus på sygdommen.

Da Peter og Christian Thygesens far døde af kræft for ni år siden oplevede de stor hjælp og rådgivning. Derfor er de nu gået sammen med Kræftens Bekæmpelse om at servere tre-retters middag til en billig pris, mens du samtidig støtter kræftforskning og patientstøtte under navnet Spis & Støt:

- Vi har selv oplevet kræft helt tæt på, da vi mistede vores far, som stod os meget nær. Dengang stod vi sammen om sorgen, og nu står vi sammen om aktivt at gøre en forskel for at hjælpe andre, der er berørt af kræft, siger Peter Thygesen.

I 12 år har brødrene været partnere i virksomheden DinnerBooking, som tilbyder bookingsystemer til restauranterne selv, men også som App, så gæsten selv kan bestille bord via telefonen på deres yndlingsrestaurant.

Fakta om Spis & Støt

Rådgivning hjalp

Længe har de to leget med idéen om at skabe en indsamling til Kræftens Bekæmpelse, men det var først da de tilfældigvis talte med en af deres restauratører, som havde en kontakt i foreningen, at de fandt på idéen om at kombinere gode, billige madoplevelser med en god sag.  

- Det var et hårdt forløb, som varede to år. Under forløbet havde vi brug for støtte og patientvejledning, og det fik vi hos Kræftens Bekæmpelse. Derfor er vi glade for, at de penge vi indsamler til Kræftens Bekæmpelse blandt andet går til patientstøtte, så andre i lignende situationer kan få samme hjælp, siger Peter Thygesen.

Og selvom koblingen af kræft og mad måske ikke umiddelbart ligger lige for, så handler det for Peter Thygesen om at bruge de ressourcer man har bedst muligt og skabe en god oplevelse med et formål, der hænger ved:

- Kræft er naturligvis en alvorlig sag. Men når restauranterne inviterer til middag i en god sags tjeneste, kan man samles om bordet for en hyggelig stund, hvor man tager ansvar og minder hinanden om, hvorfor det er vigtigt at fortsætte kampen.

Hvor? Hvornår? Hvor meget?

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere