Brian Sandberg kendt skyldig i kølleoverfald

Brian Sandberg var bagmanden, der bestilte et kølleoverfald ved Brorsonskirken på Nørrebro i København i 2009.

Det slog Østre Landsret fast mandag i en stor rockersag, hvor i alt 16 rockere med større eller mindre tilknytning til Hells Angels siden maj har siddet på anklagebænken.

Brian Sandberg, der nu har forladt Hells Angels, var tiltalt for at være bagmanden til to drabsforsøg og overfaldet i København. Men han blev altså kun kendt skyldig i overfaldet, hvorimod byretten mente, han var skyldig i et drabsforsøg i Rantzausgade.

I oktober 2009 kørte flere bevæbnede rockere til en internetcafé i Rantzausgade på Nørrebro. Planen var angiveligt en hævnaktion for et skyderi tidligere på aftenen, hvor Brian Sandberg blev beskudt i Hellerup.

Rockerne får dog aldrig løsnet et skud, fordi personer fra internetcafeen skyder først. Ingen kommer til skade.

I byretten blev Brian Sandberg dømt for at have bestilt skyderiet, mens han blev frifundet for at stå bag nedskydningen af en kioskpasser i Skelbækgade på Vesterbro samt for et overfald ved Brorsons Kirke på Nørrebro.

Overfaldet ved Brorsons Kirke fandt sted i august 2009 og gik ud over to personer af udenlandsk herkomst. Den ene når at flygte, mens den anden bliver gennembanket med køller og andre slagvåben af flere rockere.

Sandberg blev fældet af rockeren MFPs vidneudsagn

I Skelbækgade affyrer rockeren MFP i september 2009 syv skud mod en kioskpasser. Kioskpasseren overlever, men har efterfølgende fået amputeret sit ene ben og fået fjernet milten.

MFP, der affyrede skuddene i kiosken på Vesterbro, valgte senere at samarbejde med politiet, og det er først og fremmest hans vidneudsagn, der har fældet rockerne.

I september sidste år blev de 15 af de 16 rockere idømt i alt 135 års fængsel for seks drabsforsøg, kølleoverfaldet ved Brorsons Kirke samt et våbenlager og fjernbetjent bombe i et kælderrum i Gentofte. Den sidste blev frifundet i byretten.

Mandagens afgørelse i Østre Landsret angår kun skyldsspørgsmålet. I de kommende dage skal anklagerne og forsvarerne give deres bud på, hvilken straf de dømte rockere skal have.

I byretten fik Brian Sandberg 11 år og 10 måneders fængsel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere