Borgmester fik lavet ulovlige cykelreparationer

Et aktiveringsprojekt med reparation af cykler udviklede sig til konkurrenceforvridning.

Morten Slotved, borgmester, Hørsholm Kommune, (Kons.) Foto: TV2/Lorry

Et aktiveringsprojekt i Hørsholm Kommune reparerede cykler til under markedspris. Byens borgmester Morten Slotved (K) har selv været kunde.

- Jeg har to rigtig gamle cykler, som jeg har fået istandsat dernede. Det har jeg betalt for med dankort og fået kvittering. Jeg ville ikke have fået det lavet, hvis ikke der gik fire aktiverede og kunne hygge sig med det, siger Morten Slotved til Frederiksborg Amts Avis.

Borgmesteren har ikke tænkt tanken, at det kunne gå ud over en almindelig cykelhandler, at han fik istandsat sine »havelåger«, som han kalder cyklerne.

Men borgmesteren møder kritik fra bl.a. Liberal Alliance i Hørsholm, og kritikken bakkes op af professor på Institut ved Statskundskab ved Aalborg Universitet, Henning Jørgensen.

Henning Jørgensen: Det er ulovligt

- Det er ulovligt. Borgmesteren må ikke bringe sig i situationer, hvor han kan have privat interesse i noget som helst. Der bliver med det samme rejst tvivl om hans motiver. Han kan kalde det nok så meget gamle havelåger, men han får arbejdet udført under markedspris, siger Henning Jørgensen.

Projektet er nu stoppet, mens kommunen undersøger, hvilket omfang konkurrenceforvridningen har haft. Morten Slotved tager kritikken til efterretning.

- Jeg tager det til efterretning. Og hvis det, jeg har gjort, er forkert, er jeg ked af det, siger Morten Slotved.

Ulrik Kjær: Vanskeligt at være kommunalpolitiker

Ulrik Kjær, professor på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet, kommer den trængte borgmester lidt til undsætning.

- Det er en historie, der viser, hvor vanskeligt det kan være at være kommunalpolitiker. Hvis du er firkantet, kan det blive et problem, og hvis du er rund, kan det også blive det. Det viser, hvor besværlige borgerne er. På den ene side vil vi gerne have, at politikerne tænker på tværs, og på den anden side er vi meget firkantede, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik