Bødetakster skal op for handicap p-syndere

  Hvis misbruget af handicap-parkeringspladser skal stoppes, skal afgiften for den slags forseelser sættes i vejret.  

Arkivfoto Foto: Lorry

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

1 af 2

Det mener et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, der opfordrer politikerne på Christiansborg til at kigge på muligheden for at hæve afgiften, når det går ud over de handicappede. Og i begge sider af Folketingssalen tager man godt imod opfordringen, skriver DR København.
Tal fra Københavns Kommunes Center for Parkering viser, at p-vagterne flere end 2000 gange om året snupper en parkeringsplads for snuden af en handicappet borger.
Forseelsen koster det det samme i afgift som en almindelig p-bøde, nemlig 510 kroner.
Apoteker Ingrid Warming ser det hver eneste dag på parkeringspladsen uden for Apoteket i Smallegade på Frederiksberg:
- Jeg oplever rigtig mange gange om dagen, at bilister holder på pladsen, selvom de ikke har ret til det, og det optager jo pladsen for de kunder, der har brug for og ret til at holde der, siger hun til DR København.
I Dansk Handicapforbund har man længe døjet med problemet:
- De er jo netop lavet til mennesker, der har behov for at parkere tæt ved forretningen, fordi de er dårligt gående eller i kørestol. Derfor er det rigtig ærgerligt, at det så bliver misbrugt af andre, siger formand for Dansk Handicapforbund, Susanne Olsen, til DR København.
 
Hun mener derfor, at beløbet på parkeringsvagternes bødehæfte skal hæves markant, hvis der skal sættes en stopper for misbruget af handicapparkeringspladserne.
Den holdning deler et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, som nu beder politikerne på Christiansborg overveje, at taksterne hæves for misbruget af de handicappedes p-pladser.
Bilisterne skal nemlig skræmmes økonomisk, før det hjælper:
- Det er den eneste måde, man kan komme denne her problemstilling til livs, og det må vi opfordre regeringen til at se på, siger Teknik- og Miljøborgmester i København, Ayfer Baykal, til DR København.
Begge sider i folketingssalen tager godt imod opfordringen fra Borgerrepræsentationen:
- Det er fuldstændig uacceptabelt, at handicap-parkeringspladser bliver brugt af andre end de mennesker, der har lovlig adgang til dem, og jeg synes, at vi skal drøfte, om bøderne er alt for små for denne her forseelse, siger Hans Andersen, Venstres handicapordfører, til DR København.
Også Ôzlem Cekic, formand for Socialudvalget for SF, bakker op om en lovændring:
- Umiddelbart lyder det meget konstruktivt, at man på den måde kan ændre folks adfærd, siger hun til DR København.
Bilisternes organisation, FDM, mener dog ikke, at truslen om et højere beløb på girokortet i forruden vil bide på parkeringssynderne.
 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik