Bjarne Riis: Støtter Contador 100 procent

Cykelholdet Team Saxo Bank vil fortsat støtte den dopingdømte Alberto Contador, selv om han har fået karantæne

            Team Saxo Bank-chefen Bjarne Riis støtter Alberto Contador og har ingen intentioner om at fyre sin dopingdømte stjerne.
      Det danske cykelhold accepterer samtidig CAS' dom på to års karantæne.
      - Efter at have haft tid til at læse dommen fra den internationale sportsdomstol (CAS), fortsætter vi med at støtte Alberto Contador, siger Bjarne Riis på et pressemøde i Madrid.
      Team Saxo Bank-chefen lægger vægt på, at dommen ikke slår fast, at Contador skulle have fået stoffet clenbuterol i kroppen med vilje.
      - Dommen siger, at det er meget lidt sandsynligt, at der ligger bevidst snyd bag. Det er mere sandsynligt, at det er et uheld, at det er kommet ind i kroppen. Jeg stoler 100 procent på Alberto.
      Alberto Contador blev mandag idømt to års karantæne af CAS, fordi han testede positiv for stoffet clenbuterol under Tour de France i 2010.
      Contador blev sidste år frifundet af den spanske cykelunion, men det internationale antidopingagentur (Wada) og den internationale cykelunion (UCI) appellerede frifindelsen.
      Team Saxo Bank-rytteren, som kørte for Astana-holdet, da han blev testet positiv, kan dog allerede køre cykelløb igen fra den 6. august i år.
      Det skyldes, at karantænen bliver udmålt med tilbagevirkende kraft, så Contador mister de resultater, han har kørt hjem siden den positive dopingtest fra 2010.
      Bjarne Riis glæder sig trods karantænen over, at sagen nu er afsluttet.
      - Vi har naturligvis set frem til at få afsluttet denne sag. Til at komme tilbage til et sted, hvor vi faktisk kan komme til at have en reel indflydelse på tingene igen, siger Bjarne Riis.
      - Vi har spurgt os selv mange gange, om vi som hold kunne have gjort noget anderledes. Jeg kan virkelig ikke se, at vi skulle have kunnet gøre noget anderledes end at støtte op om hver eneste af vores ryttere, siger Bjarne Riis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere