Befolkningsboom vil få ejendomspriserne til at stige

Stigende boligpriser kan være svære at forestille sig i denne tid, men kigger man hele 20 år frem, taler meget for, at husene i hovedstaden bliver dyrere, skriver Politiken mandag. Prisstigninger kan komme alene af den årsag, at flere flytter til Københavnsområdet i de kommende år.

»Priskløften mellem københavnsområdet og resten af landet ser ud til at blive yderligere udvidet i fremtiden«, siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark til Politiken.
Antallet af københavnere vil ifølge en analyse fra Realkredit Danmark vokse så meget, at det i sig selv vil hive huspriserne op med 10 procent frem til 2030. I resten af landet vil vækst i befolkningen kun hive huspriserne op med 2 procent.
Analysen bygger på, at den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik forudser, at indbyggerantallet i Storkøbenhavn stiger med cirka 15 procent i de kommende 20 år. Det svarer til 185.000 flere københavnere. I resten af landet forventer statistikerne kun, at befolkningen stiger med 4 procent.
Alt tegner til, at dette kommer til at holde stik, vurderer ekspert Curt Liliegreen, der har vurderet analysen for Politiken:
»Tendensen til, at befolkningen koncentrerer sig i større byer som København, er global, og jeg er overbevist om, at det er en trend, der vil holde. Byerne skaber en større del af BNP og de mere attraktive vellønnede job for talentmassen, ikke mindst i fremtidens samfund«, siger Curt Liliegreen, der er sekretariatschef i Boligøkonomisk Videnscenter, til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere