Bedste redder asylansøgere

Bedsteforældre for Asyl kan redde asylansøgere fra at blive sendt tilbage. Det fortalte psykolog Gerd Gottlieb ved markeringen af ét års dagen for bedsteforældrenes søndags-demonstrationer foran asylcentret Avnstrup i nærheden af Hvalsø, skriver DAGBLADET Roskilde.

- To ud af tre asylansøgere, som Bedsteforældre for Asyl ved Sandholm er kontaktpersoner for, har fået lov at blive i Danmark. Enten som flygtninge eller på humanitær opholdstilladelse, fortæller Gerd Gottlieb, der er knyttet til Sandholm-lejren.
Årsagerne til denne fine statistik er flere, men en af de væsentligste er, at asylansøgere ikke automatisk har nogen til at støtte sig under deres ophold i Danmark. Røde Kors-medarbejderne må for eksempel ikke gå ind i asylsagerne.
- Men det kan vi som bedsteforældre, hvis asylansøgeren ønsker der. Og vi finder for eksempel fejl i sagsbehandlingen. For eksempel havde en advokat glemt at søge asyl til en ung pige, så hendes forældre fik flygtninge-status, mens hun blev siddende i asylcentret, fortæller Gerd Gottlieb. I andre tilfælde er en asylansøgers oplysninger om tortur ikke taget alvorligt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere