Barnløse par får svenske æg

Fem barnløse danske par står på tur for at få doneret æg i Sverige. I Skåne er køerne blevet sløjfet siden godtgørelsen til ægdonorer blev sat op fra 3.000 til 11.000 svenske kroner.

Siden foråret har Region Hovedstaden og Region Skåne kørt et samarbejdsprojekt inden for behandling af barnløshed. Det indebærer, at patienter får hjælp på den anden side af sundet, når der er større muligheder der.

En af konsekvenserne er, at fem danske par har fået en henvisning til behandling med svenske ægdonationer.

- Flere donatorer har tilmeldt sig, så vi har først og fremmest kunnet fjerne køen for de svenske par. Men samarbejdsaftalen har også gjort at vi bl.a. kan hjælpe danske par, som har brug for donoræg, for der er lange ventetider i Danmark også, siger Aleksander Giwercman, professor og virksomhedschef ved Reproduktionsmedicinsk centrum på Skånes universitetssygehus.

I løbet af et år regner han med, at ca. 25 par ialt får henvisning til ægdonation.

Den forhøjede godtgørelse til ægdonorer er på forsøgsbasis et år, ti log med 31. Maj, men Aleksander Giwercman håber det bliver permanent.

- Noget som kan gøre os urolige er om flere vil donere æg af økonomiske årsager, f.eks. hvis de er arbejdsløse, men det har vi ikke set nogen tegn på, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere