Bakken satser på genåbning om en uge - men Tivoli venter til 8. juni

Mens Bakken håber, at en tidligere genåbning kan lappe noget af den tabte indkomst fra forårets nedlukning, holder Tivoli indtil videre fast i åbningsdato i juni.

Tivoli står mennesketom, og det ændrer fremrykningen af fase tre ikke på for nuværende. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hovedstadens to store forlystelsesparker ser ud til at genåbne på forskellige tidspunkter.

Mens Tivoli i hjertet af København indtil videre holder fast i den planlagte genåbning den 8. juni, vil Bakken lige nord for København gerne benytte folketingspartiernes tilladelse til at åbne for gæster tidligere.

Læs også Få overblikket: Det er genåbnet i fase 2 og 3 - og det afventer genåbning

Det siger Bakkens administrerende direktør, Nils-Erik Winther, til TV 2 Lorry.

- Det skal stadig lige vedtages endeligt i bestyrelsen, men vi satser stærkt på at kunne åbne igen fredag den 29. maj, så vi kan tage imod gæster i pinseferien, siger han.

Onsdag aften blev alle Folketingets partier enige om at fremrykke dele af fase tre for genåbningen, der ellers skulle iværksættes den 8. juni. For udendørs forlystelsesparker som Bakken og Tivoli betyder det, at de har tilladelse til at åbne fra den 27. maj.

Læs også Overblik: På disse datoer genåbner kulturinstitutioner

Kan indhente noget af den tabte indkomst

Bakken har længe været klar med en strategi for genåbning af forlystelsesparken, så dette kan ske på en forsvarlig måde, forklarer den administrerende direktør.

Planerne, der blandt andet indebærer optælling af gæster med indslusning gennem færre porte og afstandsmarkeringer rundt omkring i parken, forventes at kunne implementeres snarest, så Bakken igen kan tage imod gæster i pinsen.

- Vi missede jo både påsken, store bededag og kristi himmelfart, så det er klart, at vi har lidt økonomisk efterslæb. Så vi er naturligvis glade for, at vi nu kan få lov at genåbne og endda tidligere end først annonceret, siger Nils-Erik Winther.

Læs også Kulturlivet glæder sig over straksåbning – men der går lige et par dage

Tivoli fastholder dato - men afventer

Torsdag formiddag holdt Tivoli et møde i ledelsesgruppen, hvor de drøftede muligheden for at fremrykke genåbningen af Danmarks mest besøgte attraktion.

Indtil videre er meldingen, at Tivoli fortsat holder fast i den 8. juni som dato for åbning. Det skyldes blandt andet, at der for parken hersker tvivl om, hvordan forsamlingsforbuddet, som fortsat er på 10 personer, vil påvirke en eventuel tidligere åbning.

- Nu går vi så hurtigt som muligt i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for at få foretaget den sundhedsfaglige vurdering, og forventningen er, at de kommer herind allerede i morgen og gennemgår alle de sikkerhedsforanstaltninger, vi har forberedt. Herefter kommer vi med en endelig udmelding, men indtil videre holder vi fast i, at Tivolis åbningsdag er den 8. juni, siger direktør Lars Liebst.

Lige som Bakken har Tivoli iværksat en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal sikre, at risikoen for smittespredning mindskes.

Tidligere kom det frem, at Tivoli mister seks millioner kroner i omsætning om dagen for hver dag, parken holder lukket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik