Ambulancekaos presser politikere

Politikerne i Region Hovedstaden presses fra flere sider, efter at de første tre dage med regionens nye ambulanceordning har udløst et stort antal beretninger om ambulancer, der kommer alt for sent til sygdom og ulykker, og som sendes på kryds og tværs i regionen, skriver Politiken fredag.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) siger til Politiken, at han »forventer, at Region Hovedstaden som ansvarlig for ambulancedriften i en fart får bugt med opstartsvanskelighederne«.
Den konservative viceformand i Region Hovedstaden, Benedikte Kiær, vil have sikkerhed for, at ambulanceberedskabet fungerer tilfredsstillende, og hun vil derfor have sagen taget op på det næste forretningsudvalgsmøde i regionen 15. september.
- vil vide, hvilke initiativer, man har tænkt sig at tage. Og så vil vi have oplysninger om responstiderne på alle slags kørsler«, siger Benedikte Kiær til Politiken. Også socialdemokraten Peter Kay Mortensen konkluderer, at det »ikke er gået godt« med indførelsen af det nye ambulanceberedskab.
- Mine oplysninger går på, at det har været ret kaotisk. Hvis det ikke bliver rettet op, er der risiko for, at det koster menneskeliv.
Formanden for regionsrådet, Vibeke Storm Rasmussen (S), erkender, at det »ser ud, som om der har været nogle problemer«.
- Men nu må vi se på, om det er begynderproblemer, eller der er tale om generelle problemer. Det kan jeg ikke vurdere nu. siger Vibeke Storm Rasmussen til Politiken.
Den nye ambulanceordning i Region Hovedstaden blev sat i gang i tirsdags. Dermed skete der to ting:
For det første blev antallet af ambulancer til akutkørsel skåret ned, men det vil regionen kompensere for gennem en bedre styring af ambulancerne fra en ny fælles vagtcentral for hele regionen. For det andet blev de akutte ambulancer skilt fra sygetransporten, så man ikke længere kan lade sygetransportambulancer køre akut ambulancekørsel, hvis der bliver brug for mange akutambulancer.
- Det betyder, at der simpelt hen er for få ambulancer«, siger Falckreddernes brancheformand, Hugo Hammel fra 3F, til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere