Alex Vanopslagh bliver Liberal Alliances politiske leder

Den bare 27 år gamle Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder for Liberal Alliance efter profilerne trak sig på stribe.

Det bliver 27-årige Alex Vanopslagh, som skal samle Liberal Alliance op efter Anders Samuelsens tilbagetrækning.

- Jeg er glad, ydmyg og beæret over, at en enig folketingsgruppe har peget på mig som ny politisk leder, siger Alex Vanopslagh, politisk leder for Liberal Alliance, i en pressemeddelelse.

Et katastrofevalg

Folketingsvalget 2019 vil blandt andet blive husket for det enorme nederlag, som Liberal Alliance led. Partiet gik tilbage i alle storkredse og faldt samlet set fra 13 til fire mandater. De klarede sig kun lige netop over spærregrænsen med en stemmeprocent på 2,3.

Nederlaget førte til at flere markante profiler mistede deres mandat og endelig kulminerede nedturen, da daværende politisk leder for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, trak sig som leder dagen efter valget. Det efterlod samtidigt partiet i en sky af spekulation om, hvem der skulle tage over.

Langsomt faldt de store profiler fra: Henrik Dahl, Ole Birk Olesen og Simon Emil Ammitzbøll-Bille sagde alle tre, at det ikke skulle være dem.

Lige siden har det set ud til, at det altså kun kunne blive Alex Vanopslagh, der til dagligt har sin gang som deltidspolitiker i Københavns Borgerrepræsentation, som kunne tage over, men partiet har været omgivet af stilhed.

Nu bliver det altså ham, og han har en stor opgave foran sig, det udtrykte politisk kommentator Hans Engell til TV 2 allerede dagen efter valget.

quote Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance

Alex Vanopslagh, politisk leder for Liberal Alliance

- Nu har de [Liberal Alliance red.] haft et katastrofalt folketingsvalg, de havde et elendigt EU-valg, de havde et elendigt kommunalvalg, så det de fire mandater skal klare, selvfølgelig sammen med deres organisation og ungdomsorganisation, det er jo i virkeligheden at forhindre, at Liberal Alliance ryger ud af folketinget ved næste valg. Det er en enorm udfordring, og først og fremmest skal de finde en politisk leder, der kan håndtere den opgave, siger Hans Engell til TV 2.

Alex Vanopslagh, der er blevet beskrevet både som en værdikriger og et supertalent, er godt klar over, hvad der venter, og hvad der bliver forventet:

- Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejder glæder jeg mig til at være i spidsen for, siger han i pressemeddelelsen.

Alex Vanopslagh

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

Klaus Bondam

Klaus Bondam vender tilbage til politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere