Ældrerådet i Køge kalder besparelser vanrøgt

- Det nærmer sig vanrøgt, og vi har i ældrerådet meget klart sagt fra overfor det her. Sådan siger formand for Ældrerådet i Køge Kommune, Ole Christensen, som i skarpe toner beklager de besparelser, der i øjeblikket fratager de ældre i Køge Kommune den praktiske hjemmehjælp, skriver DAGBLADET Køge.

Indtil videre har 240 borgere fået frataget hjælpen efter en såkaldt omvisitering, og situationen er helt uholdbar, mener ældrerådet, der repræsenterer 13.000 borgere i Køge Kommune. Rådet vil derfor have de aktuelle besparelser rullet tilbage.

- Man skærer ikke bare ind til benet, man amputerer i øjeblikket, og kommunen fratager borgere den hjælp, de er har krav på. Ældrerådet mødes i næste uge, og der drøfter vi sagen igen, men jeg er personligt klar til at gå til Tilsynet, siger Ole Christensen med henvisning til, at Køge Kommune bryder Serviceloven ved at tage hjælpen fra borgere, som i realiteten ikke kan klare sig selv.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Køge Kommune, Randi Hansen (S), forstår udmærket de ældres frustration.

- Jeg har det rigtig, rigtig skidt med det her, og det er de svageste borgere, det går udover. Jeg kan næsten ikke bære mere, og det er godt, at borgerne klager, siger Randi Hansen med henvisning til strømmen af klager i kølvandet på de mange omvisiteringer i ældreplejen

- Noget skal eventuelt gøres om, men jeg kunne godt tænke mig, at nogen af de borgere, der får afslag, tager sagen helt op på ministerniveau og går i Det Sociale Nævn, siger Randi Hansen, der påpeger, at der politisk intet flertal er for at trække
besparelserne tilbage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere