Ældre dame udsat for tricktyveri i Lyngby

Bed om at se legitimation, hvis du ikke kender din hjemmehjælper, advarer Nordsjællands Politi.

Foto: TV2/Lorry

Da en ældre kvinde indså, at hendes påståede hjemmehjælper var smuttet med kontanter og sølvtøj, var tricktyven over alle bjerge.

- Kvinden kom hjem efter at have handlet ved tre-firetiden om eftermiddagen, og så stod der en fremmed dame ved hendes dør og præsenterede sig som hjemmehjælper, fortæller pressekontakt ved Nordsjælland Politi, Henrik Suhr til Ritzau.

Men først klokken 22 torsdag aften kontaktede den 84-årige kvinde politiet. Her var det gået op for hende, at hjemmehjælperen havde stjålet fra hende.

Bed om legitimation, hvis man ikke kender hjemmehjælperen

- Derfor advarer vi alle om, at de skal bede om at se legitimation, hvis de ikke kender deres hjemmehjælper, siger Henrik Suhr.

Den ældre kvinde beskriver tricktyven som 35 til 45 år, 160 til 170 centimeter høj og almindelig af bygning. Hun var lys i huden, havde mørkt hår og grønne øjne og talte dansk uden accent.

- Nu vil vi undersøge, om det signalement passer til andre tilfælde af denne slags tyverier, men fordi der gik så lange tid, før vi blev kaldt ud til adressen, har vi meget lidt at gå efter ud over signalementet, siger Henrik Suhr.

Tag straks kontakt til politiet

Derfor opfordrer han andre, der oplever en lignende situation, til at tage kontakt til politiet så snart de indser, at der var tale om en tyv og ikke en hjælpende person. Jo før politiet bliver kaldt ud, des bedre chance er der for at finde tyven.

I 2012 var der i alt 1343 sager med tricktyveri, ifølge nye tal fra Rigspolitiet. 875 af disse var mod mennesker over 80 år.

- Jeg synes, det er meget, meget ubehageligt, at man skal udnytte vores svage, ældre og handicappede på denne måde, siger Henrik Suhr.

Hvis man er i tvivl om ens hjemmehjælpers oprigtighed, kan man ringe ind til centralen for hjemmehjælp i sin kommune. Herinde vil de kunne fortælle, om personen, der står på dørtrinnet, er den rigtige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik