50.000 festival-gratister i søgelyset

Roskilde Festival retter blikket mod de stadigt flere gratister for at finde ud af, om der virkelig er brug for dem alle. For mens der er loft over antallet af solgte billetter, så er der tilsyneladende ingen grænser for, hvor mange der bliver lukket inden for hegnet uden at betale, skriver DAGBLADET Roskilde.

I år kom 50.000 ind med et armbånd, de ikke havde betalt for. Det tal skal ses i forhold til, at der var 71.000 gæster med billet til samtlige otte dage plus 4000 pr. dag med endagsbillet.
- Udviklingen er kun gået i én retning. Der bliver flere og flere frivillige. Overordnet set ser det meget voldsomt ud, så vi vil finde ud af, om det giver mening, og om vi skal begrænse det, siger Roskilde Festivals udviklingschef, Esben Danielsen.
Ved at udvide festivalen til otte dage, sætte mange aktiviteter i gang og generelt hæve serviceniveauet har festivalen selv været med til at øge behovet for frivillige, men festivalens ledelse er i tvivl om, hvorvidt det modsvarer den ubrudte stigning i antallet af gratister.
Hvis blot tusind af gratisterne blev forvandlet til betalende gæster, ville festivalens indtægt blive øget med et par millioner kroner, men ifølge Esben Danielsen er det ikke økonomiske hensyn, der ligger bag overvejelserne om at nedbringe antallet af gratister.
- Årsagen er pladsproblemer på festivalpladsen. I år oplevede vi det meget kontant. Vi har løst pladsproblemerne på den ydre plads - campingområdet - men vi har en udfordring på den indre plads, og i år syntes vi ikke, vi kunne være der, siger Esben Danielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?