5 du skal prøve: Smag is fra de bedste issteder

I sommerserien "5 du skal prøve" vil fem lokale eksperter guide dig til de bedste og mest unikke smage og oplevelser her i Lorryland. Og i denne guide bliver du introduceret til hovedstadsområdets allerbedste issteder.

Er der noget bedre end en rigtig snasket chokoladeis eller en frisk sorbet til at håndtere heden om sommeren? 

Det mener den noget utraditionelle madanmelder Casper Drømme ikke. Han har kørt rundt og testet utallige issteder for at finde frem til de fem, der virkelig er cremen af cremen i Københavnsområdet.

Selvom han kun har været i gang i omkring et halvt år, har han allerede besøgt over 500 mad-, kage- og issteder. Og arbejdsomheden er ikke det eneste unikke ved ham. Når du tænker madanmelder, forestiller du dig sikkert en halvsnobbet hørklædt gourmand, der rynker på næsen, hvis der ikke er en michelinstjerne i menukortet. Men sådan er Casper på ingen måde.

Han filmer selv sine anmeldelser på telefonen i sin bil og lægger dem ud på Instagram og TikTok, hvor han har over 200.000 følgere. Han holder gerne videoerne på omkring 30 sekunder, og så giver han opmærksomhed til alle de steder, der normalt ikke får spalteplads hos madanmelderne.

Han tester alt fra de snaskede, billige kebabbikse på vestegnen til de nye tiltag på McDonalds og Dominos Pizza. Det meste på opfordring fra hans brugere, der tipper ham om deres lokale fastfood-favoritter og is-oaser.

Men selvom der ikke er mange fine fornemmelser at finde hans Casper Drømme, lægger han stor stolthed i sine anbefalinger. Hen over foråret og forsommeren har han været på systematisk jagt efter de allerbedste is, og han har udviklet en lidt mere raffineret pallette under sin eftersøgning:

- Førhen var jeg mest til den slags is, der er fyldt med slik, Nutella og den slags ting, men jeg er begyndt at sætte mere pris på den simple, traditionelle is, hvor der virkelig er tænkt over smagen – for eksempel i en god sorbet, fortæller han.

Efter måneders higen, søgen og smagen er han endelig klar til at give sit bud på hovedstadsområdets allerbedste issteder:

Hovedstadens bedste isbutikker

1

Vildglad

2

Ismageriet

3

Siciliansk Is

4

Manolo Is

5

Peter Beier Chokolade