23-årig dømt for drabsforsøg og flugt fra retten

En 23-årig mand er idømt seks år og seks måneders fængsel for et drabsforsøg og flugt fra retten.

Efter halvandet år på flugt har en 23-årig mand nu fået seks år og seks måneders fængsel for et drabsforsøg med kniv på Frederiksberg i 2011.

Den 23-årige Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab blev ved Retten på Frederiksberg tirsdag også dømt for selve flugten.

Drabsforsøget foregik tilbage i 2011 på Åboulevarden i København.

Dengang blev en mand passet op af den dømte og to andre ukendte gerningsmænd, som ville vide, om han var fra Værebro. De har formentlig hentydet til bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHK.

Offeret blev herefter stukket med kniv, hvilket var så alvorligt, at stikkene var potentielt dødelige. Ifølge politiet er gerningsmændene fra bandegrupperingen omkring Blågårds Plads på Nørrebro.

Flygtede ifm retsmøde

Den 23-årige havde blot været på prøveløsladelse i fire dage, da drabsforsøget fandt sted. Dommen tirsdag indeholder derfor også en reststraf fra en tidligere voldsdom.

Politiet mener, at Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab har relation til bandemiljøet, men dommen omhandler ikke den såkaldte bandeparagraf, der kan fordoble straffen.

Inden sagen nåede til en dom, flygtede den 23-årige dog i en spektakulær befrielsesaktion i forbindelse med et retsmøde i Retten på Frederiksbergs afdeling på Blegdamsvej i København, som gik forud for flugten.

Den 17. februar 2012 mødte Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab op i retten for at få sin varetægtsfængsling forlænget. Manden var dengang kun sigtet for drabsforsøg i bandemiljøet.

Gik selv til politiet efter 1½ år

Under retsmødet væltede otte til 10 personer ind i retslokalet for at befri ham. Betjentene i retten anvendte peberspray for at forhindre flugten, men forgæves.

Den 23-årige flygtede til Jordan, hvor han opholdt sig i en periode. I alt var han på flugt i halvandet år, før han selv gik til politiet.

- Det har været et kompliceret forløb, hvor han har været anholdt dernede og er blevet løsladt igen, men nu er det endt med, at han frivilligt er vendt hjem, sagde politikommissær Knud Hvass til Ritzau, da manden igen var i Danmark.

Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab ankede dommen på stedet, og Østre Landsret skal nu behandle ankesagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik