19-årig: Jeg fik tæsk af politiet

I Nordsjællands Politis døgnrapport blev en 19-årig fra Espergærde med bopæl i Humlebæk beskrevet som aggressiv, voldsomt beruset og indbladet i et indvandreropgør foran diskotek Club Retro i Helsingør tidligt lørdag morgen i sidste uge.

I dag har den 19-årige, som hedder Magnus Jessen og er gymnasieelev, valgt at stå frem i Frederiksborg Amts Avis for at give en helt anden version af sagen. En version, som handler om politibrutalitet og ydmygende behandling.
- Jeg var på Stengade og på vej alene mod Club Retro ved 02-tiden, da jeg så, at der var politi overalt. Derfor spurgte jeg en betjent, hvad der skete, siger Magnus Jessen til Frederiksborg Amts Avis.
Det skulle han imidlertid ikke have gjort. For betjenten valgte at svare noget i retning af »hvad tror du selv der sker« i en provokerende tone.
- Jeg tror, jeg kom til at sige idiot. Men så blev jeg pludselig lagt i håndjern og smidt ned på jorden af betjenten. Da jeg protesterede, blev jeg lagt i benlås. Det var helt vildt smertefuldt, siger han.
I patruljevognen lå samme betjent nærmest henover ham, og han blev samtidig svinet til med hånlige bemærkninger og tilråb. Den 19-årig fik først tid til at komme sig, da han blev smidt i detentionen.
Samme morgen valgte Magnus Jessen at tage til skadestuen, hvor lægen kunne konstatere, at kontakten med politiet betød et sår i ansigtet, på skulderen og overarmen samt et blåt mærke på underarmen.
- Jeg har valgt at stå frem, og jeg er i gang med at skrive en klage. For jeg mener, at politiet er gået helt over stregen i deres magtudøvelse. Det er klart, at de har ret til at give mig en bøde for at sige idiot, men det betyder ikke, at de har ret til at tæske mig, siger gymnasieeleven. Magnus Jessen afviser i øvrigt at han var voldsomt beruset.
Frederiksborg Amts Avis har forgæves forsøgt at få en kommentar fra vicepolitidirektør i Nordsjællands Politi Finn Borch Andersen. Det lykkedes dog ikke inden avisens deadline.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere