19-årig drabstiltalt: Jeg har dræbt ham

Under sit vidneudsagn erkender 19-årig drabstiltalt pludselig, at han dræbte den 24-årig Pedro Al-Neema.

Foto: TV2/ Lorry

Det erkender en 19-årig drabstiltalt mand, da han mandag middag giver sin forklaring i Københavns Byret.

Læs også: Drabstiltalt erkender hærværk og flugtforsøg

Manden er tiltalt for at have dræbt den 24-årig Pedro Al-Neema, der blev fundet livløs efter flere knivstik på stisystemet ved "Løvens Bastion" ved Christianshavn den 12. marts 2011.

Den tiltalte har ændret forklaring flere gange, siden han blev anholdt den 6. september 2011. Han lægger da også ud med at nægte sig skyldig i drab ved retsmødets start mandag formiddag. Men pludselig ændrer han forklaring under sit vidneudsagn.

- Jeg vil ikke lyve, siger den tiltalte, da han bliver spurgt, hvorfor han pludselig ændrer forklaring igen.

Forsvareren Ali Bayrak begynder herefter at stille tiltalte flere spørgsmål om detaljerne ved drabet for at få afklaret, om den 19-årig rent faktisk kender til dem.

- Jeg forsøger jo at få detaljerne omkring drabet og gerningsstedet frem på en objektiv måde. Det er min opgave at få tjekket op på, om han nu også kender detaljerne, når han pludselig ændrer forklaring igen, siger forsvarer Ali Bayrak til Ritzau.

- Det er en syg ung mand, der er fuldstændig utilregnelig. Men vi skal huske på, at der ikke er nogle beviser overhovedet, der knytter ham til gerningsstedet eller ofret. Der er kun hans forklaring, der ændrer sig hele tiden, siger forsvareren.

Københavns Politi var på bar bund i deres efterforskning af mordet på den 24-årige Pedro Al-Neema, indtil den tiltalte selv ringede til Pedros far den 6. september 2011 og erkendte mordet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik