11 mænd tiltalt for terrorstøtte til PKK

Statsadvokat kalder ny sag om terrorstøtte for den mest omfattende endnu i Danmark.

Anklagemyndigheden rejser tiltale mod 11 mænd for terrorfinansiering. Anklagemyndigheden mener, at der samlet set er ydet 130 millioner kroner i støtte til Kurdistans Arbejderparti PKK.

Flere af de tiltalte har efter anklagemyndighedens opfattelse været såkaldte kadroer, hvilket vil sige lokale PKK-ledere i Danmark.

- Dette er den mest omfattende straffesag om terrorfinansiering, som vi endnu har haft i Danmark, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

PKK opfattes i flere lande som en terrororganisation. Blandt andet står organisationen på terrorlisterne i EU, USA og Storbritannien.

Efterforskning af en anden straffesag ledte til sag om terrorfinansiering

Det er Statsadvokaten i København, som har rejst tiltale i sagen, men da der er tale om en overtrædelse af straffelovens terrorbestemmelser er sagen blevet vurderet af både Rigsadvokaten og Justitsministeren.

Sagen om terrorfinansiering udspringer af efterforskningen i en anden straffesag, som i årevis er blevet efterforsket af Københavns Politi.

Det drejer sig om sagen mod tv-stationen ROJ-TV, der sidste år blev dømt for terror, fordi stationen har fungeret som talerør for PKK. Dommen er anket til Østre Landsret.

I september anholdt Københavns Politi syv mænd, som efterfølgende blev varetægtsfængslet i sagen. De er siden blevet løsladt.

I forbindelse med anholdelserne dengang kom det frem, at yderligere to personer var mistænkt. Dertil er altså kommet atter to, så der nu er 11 tiltalte i sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik