Internat bugner med efterladte kaniner

Antallet af efterladte kaniner er det højeste i årevis på Roskilde Internat. Mange er ikke deres ansvar bevidst, når de anskaffer sig en kanin, forklarer dyrepasser.

Er kaniner blot affald?

Sådan virker det i hvert fald på Dyrenes Beskyttelses Internat i Roskilde, hvor det lige nu bugner med efterladte kaniner, som folk ikke magter at tage sig af.

- Vi er fuldstændig proppet med kaniner i øjeblikket. Bare her i dag vi fik vi to herreløse kaniner ind. Derudover har jeg ti mails liggende fra folk, der også gerne vil af med deres kaniner, fortæller dyrepasser Carina Rønne Løkkegaard til TV 2 Lorry.

Her ses de to herreløse kaniner Snoopy og Sashia, som blev efterladt i en skov.
Her ses de to herreløse kaniner Snoopy og Sashia, som blev efterladt i en skov.
Foto: Dyrenes Beskyttelse - Roskilde Internat

Efterlades i naturen

Carina Rønne Løkkegaard fortæller, at mange af kaninerne har været sluppet løs i naturen - formentlig i den tro, at de kan klare sig selv ligesom haren.  

Men kælekaniner har ikke mange af harens vilde instinkter, hvorfor de enten vil dø af sult eller ende som byttedyr for ræve, huskatte eller rovfugle, forklarer hun.

- Almindelige kælekaniner aner ikke, hvordan de skal finde føde. Vi fik på et tidspunkt to kaniner ind, som var døden nær, fordi de ikke havde kunnet finde mad. Det er rigtig trist.

- Typisk er det fordi, folk gerne vil skille sig med dem lige nu og her og ikke selv har lyst til at aflive dem, eller tage kaninen til dyrlægen og få dem til at gøre, fordi det koster penge, siger Carina Rønne Løkkegaard.

Sidst år på denne tid blev der fundet 46 skambidte kaniner i en et-værelseslejlighed i Nordsjælland. Flere af kaninerne var i så dårlig en forfatning, at de måtte aflives på stedet. Hør hele historien i dette indslag.

31 procent flere kaniner på to år

Siden 2016 er antallet af kaniner på dyreinternatet steget fra 174 til 228, hvilket svarer til en stigning på 31 procent.

I øjeblikket har internatet ikke plads til flere kaniner, før de har fået bortadopteret dem, de allerede har, forklarer Carina Rønne Løkkegaard.

Hun mener, at problemet ville kunne undgås, hvis blot folk var deres ansvar mere bevidst og satte sig mere ind i, hvad det kræver at have kaniner som kæledyr, før de anskaffer dem.

- Er buret for lille? Savner kaninen en ven? Skal den neutraliseres? Alle de der basis kaninbehov kan vi sagtens hjælpe folk med at finde ud af, så de får en god kanin, som de kan finde ud af at passe, siger hun.

Klik HER for at se alle kaninerne på Roskilde Internat, som lige nu venter på nye kærlige hjem.

Gode råd før du køber en kanin

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Døde dyr_25-01-2021_14-00___ngsi

"Tag billeder og skriv": Efterlyser døde sæler og marsvin

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere