Kun 5 ud af 300: Livgarden mangler kvinder

Af de næsten 300 gardere, der lige nu deler vagten ved Amalienborg, er kun fem kvinder. Det vil livgarden på Høvelte Kaserne gerne rette op på.

00:34

De skal kunne det samme, men kvindelige garder behøver ikke at have barbergrej, som fast del af feltudstyret. Men som man kan se i videoen her, så kan det virke forvirrende for en befalingsmand, når han endelig støder på en kvinde under sin kontrol af gardernes udstyr.

De første kvinder trak i livgardens uniform i 1999. Siden har omkring 150 kvinder klædt sig i den blå vagtuniform og bjørneskindshuen.  I samme periode har over 15.000  mænd stået vagt ved Amalienborg, som del af Den kongelige Livgarde.  

Læs også Livgarden - Benhård test uden søvn

- Vi har desværre ikke så mange af dem, som vi kunne ønske. Hvorfor det er, ved jeg ikke, men de er meget velkomne i livgarden, og vi er kede af, at der ikke er flere unge piger, end vi ser. Typisk er der en 4-5-6 stykker på et vagthold bestående af 300 garder. Så det er ikke mange, siger Eric Lerdrup Bourgois fra Den kongelige Livgarde til TV2 Lorry.

Læs også Livgarden - Fra drenge til mænd

Alle rekrutter - kvinder og mænd - gennemgår den samme uddannelse og skal igennem de samme fysiske og psykiske prøvelser, før de bliver garder.

Se mere om kvinder i Livgarden i nyhederne mandag klokken 19:30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik