SIND-formand advarer: Der kan komme nye drab

Psykiatrien er forkert indrettet, og risikoen for at patienter begår drab på de ansatte vil være uformindsket, hvis systemet fortsætter, mener SIND

I fredags blev en ansat på det psykiatriske bosted Lindegården i Roskilde dræbt af en beboer. Og det triste drab er måske ikke det sidste i behandlingssystemet - for der er behov for store ændringer, hvis den slags situationer skal undgås fremover.

Det mener formanden for landsorganisationen SIND, Knud Kristensen.

-De sager, vi hører om, også dem, hvor det heldigvis ikke går så galt, handler om, at man kommer for hurtigt ud fra de psykiatriske afdelinger på hospitalerne," siger Knud Kristensen.

Ifølge fagbladet FOA er der ofte er der tale om borgere med både en psykiatrisk diagnose og et misbrug, som sygehuset får styr på. Men når der mangler senge til akutindlæggelser udskrives de (og ender i forskellige botilbud), med stor risiko for tilbagefald, fordi pushere eksempelvis har fri adgang til botilbuddene.

Samtidig er det et problem at kommunerne i dag forsøger at finde beboere til deres behandlingssteder inden for egne kommunegrænser - før kommunalreformen i 2007 placerede kommunerne patienterne de steder, hvor det bedst egnede behandlingstilbud var - også selv om det lå i en anden kommune. Dengang var det nemlig amterne, der betalte udgiften til behandling og ophold - i dag er det den enkelte kommune, der står med regningen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere