Sådan vil politikerne løse boligmanglen i hovedstaden

Hvordan skal man komme boligmanglen og de skyhøje priser til livs i København? Det diskuterede Københavns politikere i TV 2 Lorry.

Det helt store emne i politik i København i år har været byggeriet på den gamle strandeng på Amager Fælled.

Emnet har fået  mange natureelskere op ad stolene, og seneste nyt er, at et flertal i borgerrepræsentationen har stemt for at undersøge en ny byggegrund på Amager Fælled. Undersøgelsen færdiggøres dog først efter kommunalvalget.

Amager Fælled diskusionen er blevet et symbol på konflikten mellem behovet for flere boliger og behovet for grønne åndehuller i København. Der er nemlig akut boligmangel - og især små lejligheder er der bud efter. 

TV 2 Lorry har spurgt spidskandidaterne i København om, hvordan de vil løse boligmanglen og samtidig bevare det grønne.

Se hele debatten her:

Københavns politikere diskuterede boliger til debatten. Se den her.

Almene boliger til diskussion:

En af de mange ting, der blev diskuteret debatten var almene boliger. Spørger man Enhedslisten er de vigtige at prioritere.

- Uligheden er stigende i hele Danmark. Og det er ikke nok i sig selv at bygge meget for at priserne falder. Vi er nødt til at sørge for almene byggerier, hvis vi skal bygge biligt, siger hun.

Så meget er priserne på lejligheder steget i København

Jakob Næsager fra De Konservative kritiserer den boligpolitik, der er blevet ført hidtil. Her fremhæver han blandt ande grundskylden, der er en af landets højeste. Og så mener han ikke, at alle skal kunne bo i de almene boliger:

- Vi mener, at de almene boliger skal målrettes de studerende og ældre. Vi mener, at folk der går på arbejde selv burde kunne betale for deres egen bolig, siger han. 

Det er Liberal Alliances Alex Vanopslagh enig i. Han vil gerne være med til at bygge almene boliger - og også gerne op til 25 procent. Men de kommende lejere skal målrettes:

- Ja, der skal være almene boliger, men man skal målrette dem, så de går til dem med små indkomster som studerende og ældre. De skal ikke være et lotteri, siger han.

Frank Jensen er uenig i, at de almene boliger skal målrettes. De skal være for alle, fordi han ønsker en blandet by:

- De byer, hvor man laver såkaldt social housing, hvor der kun bor folk med lav indkomst, det skaber rigtig dårlige byer. Vi vil have en by, hvor alle indkomstboere kan bo sammen, siger han.

Derudover diskuterede politikerne, at det er på tide at bygge mindre boliger. Det var både Liberal Alliance, Socialdemokratiet og Alternative varme fortalere for: 

- Lige nu skal vi sætte ind på flere mindre lejligheder. 50 procent bor alene i København, siger Niko Grünfeld, der er spidskandidat for Alternativet.

Så mange studieboliger mangler der i København

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere