Nu er det på plads, hvad Region Sjælland vil bruge penge på

Region Sjælland har nu med et bredt flertal besluttet, hvordan budgettet for 2018 skal se ud. Den røde tråd er, at patienter skal have mere indflydelse.

Med bred opbakning fra 36 ud af 41 regionsrådsmedlemmer har Regionsrådet i går vedtaget budgettet for Region Sjælland i 2018. Det er både Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, der står bag budgettet.

- Det gennemsyrer budgettet, at vi intensiverer indsatsen med at gøre patienten til partner. Borgerne skal opleve smidige, fleksible og individuelle behandlinger, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) i en pressemeddelelse fra regionen.

Helt konkret vil Region Sjælland forsøge at sætte "patienten i centrum", blandt andet ved at starte en kampagne som skal sætte fokus på, at man som borger og patient har ret til at stille krav til og udfordre sundhedsvæsenet.

- Det kan for eksempel være en patient som udfordrer, om en indlæggelse er nødvendig, eller om et ambulant besøg måske kan afløses af et telefon- eller videomøde. Formålet er at sikre, at patienten får de tilbud, som vedkommende har behov for, hverken mere eller mindre, siger Jens Stenbæk.

I regionen er der også afsat 1,5 millioner kroner, som skal bruges på at udvikle nye arbejdsgange på de enkelte afdelinger på sygehusene. Desuden er der bred enighed i regionsrådet om, at der skal sættes fokus på øget vækst og flere arbejdspladser. Analyser viser, at produktiviteten i det sjællandske erhvervsliv er lavere end i resten af Danmark. Hvordan regionsrådet helt præcist vil forsøge at øge produktivitet, vil blive taget op i den kommende regionale vækst- og udviklingsstrategi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere