Lyngby-Taarbæk får bydronning: Venstre er den store taber

Sofia Osmani, Kons. sidder forholdsvis sikkert på tronen. Men i Lyngby-Taarbæk kan man aldrig vide sig sikker.

Sofia Osmani og de Konservative i Lyngby-Taarbæk har stormet frem og fordoblet deres mandater i kommunen.

Partiet skal nu på jagt efter et mandat fra andre partier for at sikre sig borgmesterposten.

- Ligesom vi havde Joy Mogensen i Roskilde, så tendere det til, at vi har en bydronning i Lyngby-Taarbæk. I modsætning til Roskilde har Sofia Osmani endnu ikke absolut flertal. Så det kan stadig ske, at de andre partier rottede sig sammen mod hende - det er sket før, siger valgforsker ved Københavns Universitet, Martin Vinæs Hansen, til TV 2 Lorry. 

Her henviser han til valget i 2009, hvor Socialdemokratiet gik bag ryggen på de Konservative og i stedet gav borgmesterposten til Venstres Søren P. Rasmussen. 

- Men vælgerne har sendt et klart signal. Det vil være uklogt af de andre partier at ignorere det signal, siger politisk kommentator, Søs Marie Serup.

Venstre var valgets helt store taber. Partiet går tilbage med tre mandater og har nu kun to mandater i kommunalbestyrelsen.

- Når man går tilbage er det aldrig en god fornemmelse. Men det er også noget, som man må tage til efterretning. Vi gik til valg på det, vi troede på, og det var vælgerne ikke enige i, siger den slagne spidskandidat Søren P. Rasmussen til TV 2 Lorry.

Søs Marie Serup mener, at Lyngby-Taarbæk har fundet tilbage til rødderne:

- I Lyngby-Taarbæk er man kommet i tanke om, at man plejer at være en konservativ kommune, og det var måske en meget god idé, siger hun.