Her opfordrer kommunerne boligejere til Airbnb-udlejning

Mens politikerne i København diskuterer, hvordan man begrænser udlejning af boliger via Airbnb, ser det anderledes ud uden for hovedstaden.

Flere nordsjællandske kommunner opfordrer boligejere til udleje via Airbnb. (Arkivfoto: David Leth Williams - Scanpix)

I København har politikere og boligforeninger længe diskuteret, hvordan man kan dæmme op for privat kortidsudlejning gennem Airbnb, så det ikke øger byens boligmangel.

Men i Nordsjælland er situationen den stik modsatte. 

Her opfordrer flere kommuner nemlig boligejere til at udleje deres huse eller lejligheder gennem Airbnb, når de ikke selv bruger dem, da det skaffer flere overnatningsmuligheder til turisterne i Nordsjælland.

Det skiver DR P4 København.

Læs også Airbnb skaber splid i københavnske andelsforeninger

Ekstra pust til turismen

Halsnæs er en af de kommuner, der ser et stort potentiale i Airbnb, og derfor har kommunen nu inviteret boligejere til informationsmøde om, hvordan man udlejer sin bolig gennem udlejningsportalen.

Kommunen har nemlig som mål, at der skal skaffes hundrede ekstra udlejningsboliger til næste år, siger Helge Friis, formand for vækst- og erhvervsudvalget i Halsnæs Kommune (S).

Læs også Politiet advarer mod Airbnb-svindel

- Vi ved, at alle vores sommerhuse stort set er lejet ud i hele sommerperioden, så hvis private vil leje deres lejlighed eller hus ud, når de for eksempel selv er på ferie, så kan det give et ekstra pust til vores turismeerhverv, siger Helge Friis til P4 København.

Læs også På lånt tid: Politikere vil begrænse Airbnb-udlejninger

Visit Nordsjælland er positive

Også Gribskov Kommune opfordrer sine boligejere til at overveje privat udlejning til turister, og Hillerød Kommune gør måske det samme, fortæller direktør i Visit Nordsjælland, Anette Sørensen til P4 København.

Hun mener ikke, at der er grund til at frygte, at den private udlejning går ud over hotellerne.

- Jeg tror både, at der er gæster til hotellerne og til Airbnb og sommerhuse. Vi får bare fat i nogle nye segmenter, for eksempel de unge der forhåbentlig får lyst til at komme til Nordsjælland, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik