Anna Mee Allerslev: Jeg stopper de facto fra i dag

Anna Mee Allerslev trækker sig både som borgmester og som spidskandidat for Radikale i København. Det stod klart på eftermiddagens pressemøde.

- Jeg har besluttet mig for at trække mig som politisk leder for Radikale i København.

Sådan lød ordene, da Anna Mee Allerslev indledte sit pressemøde på Københavns Rådhus her til eftermiddag. 

Hun fortalte på pressemødet, at beslutningen om at trække sig blev truffet i morges. Det meldte hun så ud på sin facebookprofil i formiddags, hvor der samtidig blev indkaldt til pressemøde kl. 13.30. 

I timerne inden pressemødet blev der spekuleret i, præcis hvad Anna Mee Allerslev ville trække sig fra. Til pressemødet stod det dog klart, at hun både fratræder som beskæftigelses- og integrationsborgmester og som spidskandidat for Radikale til kommunalvalget i København d. 21. november.

- Det er farvel og tak for denne gang til politik i København for mit vedkommende, lød det fra Anna Mee Allerslev. 

- Jeg stopper de facto fra i dag. 

Trækker sig af personlige årsager

Der var mødt mange journalister op til pressemødet, der var berammet til et kvarter, og Anna Mee Allerslev nåede at svare på flere spørgsmål.  

- Journalist: Er der nogen, der har bedt dig om at trække dig?

- Anna Mee Allerslev: Nej, det er min egen beslutning. 

- Journalist: Mener du, at du er blevet udsat for en hetz? 

- Anna Mee Allerslev: Jeg føler, at der i nogle af sagerne er blevet tegnet et billede af mig og af virkeligheden, som jeg ikke kan genkende, og der er retvisende vinkler og detaljer, som er blevet udeladt. 

- Journalist: Du bruger formuleringen "farvel og tak for denne gang". Betyder det, at du har ambitioner om at vende tilbage til politik senere hen?

- Anna Mee Allerslev: Det har jeg ikke tænkt over, jeg har fokuseret på i dag. 

Anna Mee Allerslev har bedt Overborgmester Frank Jensen om at indkalde til et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen, hvor der formelt vil ske det, at Anna Mee Allerslev trækker sig af personlige årsager, 

- Jeg vil altid tænke tilbage på de sidste otte år som nogle af de bedste i mit liv, lød det blandt andet fra Anna Mee Allerslev. 

Stadig på stemmeseddel

Anna Mee Allerslev vil dog stadig stå på stemmesedlen til kommunalvalget i København d. 21. november, da deadline for at indsende kandidatlister er overskredet. Men Anna Mee Allerslev stiller sig altså ikke til disposition, selvom hun skulle blive stemt ind. 

- Jeg kan sagtens give de københavnske vælgere det råd, at de skal stemme på radikal politik. Men for mig er det farvel og tak i dag, uanset hvad resultatet bliver 21. november, lød det fra Anna Mee Allerslev. 

- Jeg stopper nu og giver plads til, at valgkampen kan komme til at handle om det, som den i mine øjne bør handle om - nemlig stærk og vigtig radikal politik.

- Journalist: Fortryder du? 

- Anna Mee Allerslev: Ja. Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive historien om. Men det er jeg jo ikke herre over.

Her offentliggører Anna Mee Allerslev sit farvel: