Fakta om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden er på samme tid den folkerigeste og arealmæssigt mindste region i landet.

Region Hovedstaden er målt på antallet af indbyggere den største region i landet. Omkring 1,7 millioner indbyggere har regionen, der i alt samler 29 kommuner under sig.

Hvor regionen er den folkerigeste af de fem regioner i Danmark, så er den arealmæssigt den mindste af dem alle med 2.533 km2. Den næstmindste region, Region Sjælland, måler således 7.222 km2.

Region Hovedstaden er den region i landet, der ventes at have den største befolkningstilvækst frem mod 2040. Fremskrivningerne fra Danmarks Statistik viser således, at indbyggertallet i Region Hovedstaden vil være steget med 18 pct. i 2040. Det er syv procentpoint flere end Region Midtjylland, der ventes at have den næststørste.

Politisk er regionen ledet af socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen, men det bliver med sikkerhed ikke hende, der kommer til at sidde efter valget i november. Hun har nemlig valgt at trække sig efter at have siddet som først amtsborgmester i det gamle Københavns Amt siden 1992 og siden valget i 2005 fungeret som regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere