Vil du have en sø i haven? Kommune giver dig penge til det

I Køge vil kommunen give private et tilskud til, at man kan anlægge en sø i haven eller rense en eksisterende.

Hvis du har planer om at få en sø i baghaven eller rense en tilgroet sø, der allerede eksisterer, og du samtidig bor i Køge Kommune, er der godt nyt.

I Høje Taastrup vil man optælle padderne.

Et enigt Klima- og Planudvalg har nemlig besluttet, at kommunen vil give et tilskud på op til 20.000 kroner til arbejdet pr. projekt, fordi søerne gavner dyrelivet og især padderne, der er freddede.

- Vi synes, det er en god ide, at vi gør noget for naturen i kommunen, og hvis nogen har lyst til at give sig i kast med at anlægge eller rense søer, vil vi meget gerne støtte det, siger Erling Larsen (S), der er medlem af Klima- og Planudvalget.

Køge Kommune har, ifølge en pressemeddelelse, taget initiativ til projektet med støtte fra Danmarks Naturfredningsforening. De to parter har også tidligere samarbejdet om selv at grave nye paddevandhuller forskellige steder i kommunen.

Krav til ansøgningen:

Der er særligt mange springfrøer i kommunen, der sjældne på landsplan, og det er altså blandt andet dem, kommunen gerne vil skabe gode levevilkår for.

Hvis man gerne vil have en ny eller forbedret sø, og man bor i Køge Kommune, skal man sende en ansøgning til kommunen senest den 31. maj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Stejlepladsen havn

playUnikt fiskerimiljø bevares 20 år endnu - men forening frygter fortsat fremtiden

Musvåge

Rovfugle dræbt af ulovlig gift: "Det er noget svineri"

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere