Ukendt udslip lukker Køge Marina: Mælkehvidt vand med rådden lugt

Ansatte fra Køge Kommune er i gang med at identificere forureningen og undersøger, om der er nogle sundhedsrisici bag udslippet.

Et udslip af ukendt stof i en grøft, der leder regnvand ud i havnen, betyder, at Havnebadet på Køge Marina er lukket i ubestemt tid indtil Køge Kommune er sikker på, at der ikke er risiko for forurening i havnebassinet.

Udslippet blev opdaget fredag morgen, da Køge Kommune blev gjort opmærksom på et mælkehvidt og rødligt udslip i grøften ved Den Hvide By i Køge. Det afgiver også en kraftig lugt af råd.

Oprydningsarbejdet er allerede igangsat og kommunens folk er på stedet for at bremse, at udslippet kommer videre fra grøften og længere ud. Det sker ved at fylde grus og sand i grøften, inden vandløbet fortsætter ud i Havnebadet.

Man er i gang med at tømme grøften for det forurenede vand. Der er ikke tegn på udslip i selve marinaen endnu, men Køge Kommunes Miljøafdeling er på vej for at teste badevandet for forskellige typer af udslip, oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ved endnu ikke, hvilken slags udslip, der er tale om, og vi arbejder derfor på højtryk for at identificere forureningen og undersøger, om der er nogle sundhedsrisici bag udslippet. Lige nu kan vi kun tage alle forholdsregler ved at lukke havnebassinet for alle vinterbadere og opfordre alle til at følge anvisningerne fra Køge Marina og Køge Kommune, siger Susan Bladt, teamkoordinator fra Miljøafdelingen, Køge Kommune.

Har man badet i Havnebassinet fredag formiddag skal man ikke være bekymret, da der er meget lidt vandføring i grøfterne, der leder til havnebassinet. Det betyder, at sandsynligheden for forurening af havnebassinet på dette tidspunkt er meget lille, og at der på intet tidspunkt har været registreret et synligt udslip i vandet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

mountainbike.jpg

playEkstrem corona-fremgang på særlig bane: 82.364 har lagt vejen forbi

Døde dyr_25-01-2021_14-00___ngsi

"Tag billeder og skriv": Efterlyser døde sæler og marsvin

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere