Politiet er tippet over tusind gange i Emilie Meng-sag

Vi er afhængige af henvendelser i sagen, siger politiinspektør et år efter Emilie Mengs forsvinden.

For et år siden forsvandt den dengang 17-årige Emilie Meng efter en bytur natten til 10. juli. Men ved juletid blev liget af hende fundet i Regnemark Bagge nær Borup på Midtsjælland.

quote Vi er i høj grad afhængige af at få tip i denne her sag.

Politiinspektør Kim Kliver, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Efter fundet har politiet modtaget over tusind henvendelser fra borgere, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Siden Emilie blev fundet i juledagene har vi modtaget mere end 1100 henvendelser. Vi er i høj grad afhængige af at få tip i denne her sag, siger han.

De mange tips fra borgere landet over handler i høj grad om personer, mistænkelige hændelser, køretøjer og lignende, fortæller inspektøren.

- Vi er afhængige af dem, fordi vi på nuværende tidspunkt ikke er blevet understøttet af andre tekniske fund, som kan hjælpe os i retningen af gerningsmanden, siger han til Ritzau.

Bil satte gang i henvendelser

De mange henvendelser har medført, at 145 personer har været i politiets søgelys, siden pigen forsvandt.

Nogen har været grundigere efterforsket end andre, påpeger inspektøren.

- Vi har været nødt til at genbesøge steder, vi har arbejdet med tidligere, fordi vi har fået ny viden. I nogle tilfælde har vi foretaget anholdelser, påpeger Kim Kliver.

På grund af efterforskningen vil han ikke oplyse, hvor mange der har været anholdt i sagen.

20. juni gik politiet offentligt med et nyt spor. En hvid bil - formentligt en Hyundai i30 - kunne ses på overvågningsbilleder fra stationen. 

Det kastede en ny bølge af tip af sig, som særligt drejede sig om bilen. På årsdagen for pigens forsvinden kan politiet berette om 270 nye tip på bare tre uger.

 - Jeg kan kun opfordre folk til at blive ved med at kontakte os, så holder vi oplysningerne op mod det omfattende materiale, vi har. Ingen henvendelser er forgæves i denne her sammenhæng, siger han.

Grunden til, at billederne har været så længe undervejs, er, at de tidligere har været så grynede, at de var ubrugelige. Men efter hjælp fra eksperter i udlandet, er kvaliteten forbedret. 

Mandag stod gruppen 'Forsvundne Personer' bag en mindebegivenhed for Emilie Meng og andre personer, der har været savnet i længere tid:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere