Lokalradio på røven: Smidt ud efter skænderi - sender nu fra campingvogn

Radio MidtSjælland er sat på gaden af deres udlejer og sender nu fra en campingvogn. Nu beder de lokale om hjælp i deres søgen efter en ny base.

Michael Larsen ser ingen grund til at pakke radioens tilstand ind i vat:

- Vi er en smule på røven, siger han.

Nu står han som stifter, medejer og vært på lokalradiostationen Radio MidtSjælland, der har base og sendetilladelse i Køge Kommune, pludselig med en presserende udfordring, hvis stationen skal overleve.

Lokalradioens udlejer, Corona Camping, har smidt radiostationen ud af den campinghytte, der i januar blev indviet som radiostationens hovedkvarter.

quote Vi er en smule på røven

Michael Larsen, stifter, medejer og vært, Radio MidtSjælland

- Vi gik hen og blev uvenner med dem, der havde campingpladsen derude. Det har været under optræk længe. Vi har kunnet mærke en vis modstand fra dem, forklarer Michael Larsen.

- En dag kom jeg derud, og så var strømstikket trukket ud, og vi fik at vide, at vi kunne pakke vores ting sammen.

Nu mangler de desperat lokaler.

- Altså lige nu sidder jeg og sender fra en campingvogn. Så vi skal helst have fundet en eller anden løsning hurtigst muligt, siger stifteren.

Radiostationen gik i luften i januar i år. Her ses Anders Ladegaard Bork, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune, ved indvielsen af de lokaler, stationen nu er smidt ud af.
Radiostationen gik i luften i januar i år. Her ses Anders Ladegaard Bork, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune, ved indvielsen af de lokaler, stationen nu er smidt ud af.
Foto: Radio MidtSjælland/Facebook

Ingen hjælp af hente fra kommunen

Campingpladsen er ikke den eneste, med hvem den nye radiostation har en tvist. Ifølge Michael Larsen er der heller ingen hjælp at hente hos Køge Kommune. 

- De (Køge Kommune, red.) er ikke så gode til at samarbejde, siger han.

- De vil have os til at være en folkeoplysende forening, før de vil hjælpe os.

quote Altså lige nu sidder jeg og sender fra en campingvogn. Så vi skal helst have fundet en eller anden løsning hurtigst muligt

 

En folkeoplysende forening er en forening, der enten tilbyder folkeoplysende voksenundervisning - for eksempel en aftenskole -  eller en forening, der tilbyder frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde - for eksempel en idrætsforening.

På Køge Kommunes hjemmeside kan man ansøge om at blive optaget som en folkeoplysende forening, så man kan søge om og modtage tilskud fra kommunen puljer.

Men det er Radio MidtSjælland ikke interesseret i at blive. Det vil betyde, at stationen ikke længere har kontrol over dens sendetilladelse, lader han forstå.

Pladsen er trang i den lille campingvogn. Nu håber Michael Larsen (bagerst tv.), at campingvognen kan veksles til et permanent lokale.
Pladsen er trang i den lille campingvogn. Nu håber Michael Larsen (bagerst tv.), at campingvognen kan veksles til et permanent lokale.
Foto: Radio MidtSjælland/Facebook

Beskedne boligkrav: Vi er ikke kræsne

Derfor står det klart, at opgaven med at sikre stationens overlevelse ligger hos stationens medlemmer alene. Michael Larsen har forfattet et opslag på Facebook, hvor han efterlyser hjælp til at finde et lokale.

Radio MidtSjælland modtager omkring 130.000 kroner i årlig støtte fra Kulturministeriet. Den er frivilligt drevet og har ikke indtægter fra reklamer.

Dermed har stationen ikke de store økonomiske muskler at spille med.

quote Det kan for eksempel være, at nogen har et kælderrum, de ikke bruger til noget. Eller måske noget andet. Vi er ikke så kræsne

 

Det kan aflæses i stationens ønsker til et nyt lokale.

- Kravene er ikke så voldsomme. Lokalet skal ligge i Køge Kommune, for der er der, vi har sendetilladelse. Vi vil gerne have et lokale på 15-25 kvadratmeter, siger Michael Larsen.

Drømmescenariet er, at lokalerne ligger inden for to-tre kilometers gåafstand til en form for offentlig transport. Og at huslejen er meget billig, selvfølgelig.

- Det kan for eksempel være, at nogen har et kælderrum, de ikke bruger til noget. Eller måske noget andet. Vi er ikke så kræsne.

RadioMidtsjælland gik i luften den 13. januar i år og laver med Michael Larsens ord alt fra taleradio til hitparader til interviews.