Ordførere uenige om udfald af samråd om dumpning af slam i Køge Bugt

Det er slut med at dumpe slam i Køge Bugt, oplyser miljøordfører for Radikale Venstre, Zenia Stampe.

Der bliver ikke dumpet mere slam fra Lynetteholm i Køge Bugt, slår Radikale Venstres miljøordfører, Zenia Stampe, fast torsdag efter et samråd med transportminister Trine Bramsen (S).

- Jeg er lige kommet ud af et samråd med transportministeren, hvor hun har slået fast, at der ikke vil blive dumpet mere slam fra Lynetteholm i Køge Bugt, skriver Zenia Stampe på Facebook.

- Regeringen arbejder lige nu på at finde alternativer og vil snart fremlægge dem for forligspartierne bag Lynetteholm. Men allerede nu er der bred opbakning i forligskredsen til at finde alternativer. Det er derfor nu sikkert og vist: Det er slut med dumpning af slam fra Lynetteholm fra Køge Bugt, lyder det videre.

Men Zenia Stampes udlægning af samrådet er en væsentlig stramning af transportministerens ord og budskab. Det siger Henning Hyllested, der er transportordfører for Enhedslisten, til TV 2 Lorry.


- Der tager hun (Zenia Stampe red.) munden for fuld. Trine Bramsen siger, som jeg opfatter det, at hvis det stod til hende, så var det slut med dumpningen. Det er ikke officielt slut med dumpningen, men det er klart, at transportministeren lægger op til, at der ikke skal dumpes mere, udtaler Henning Hyllested.

- Transportministeren sagde også, at når rapporten engang ligger med forslag til alternativer, så bliver det forligskredsen, der skal tage stilling til det.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Zenia Stampe, som dog ikke er vendt tilbage på vores henvendelse.

Dumpning af slam i Øresund ud for Køge Bugt

Den kunstige ø Lynetteholmen skal bygges ud for Københavns havn, men det kræver, at der først bliver gravet omkring 2,5 millioner ton slam op fra havbunden, som TV 2 Lorry tidligere har beskrevet.


Langt størstedelen af det skal efter planen dumpes to steder ud for Køge Bugt. Det kaldes også klapning, når materiale fra et byggeri eller en udvidelse af en sejlrende sejles væk og dumpes et andet sted.


Men det har fået både syv borgmestre syd for København og den svenske klima- og miljøminister, Annika Strandhäll, til at råbe op med bekymringer om konsekvenser for livet i havet.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik