Voldsom brand nu under kontrol - men bygning står ikke til at redde

Alle personer er blevet evakueret fra området, fortæller Københavns Politi.

En stor brand er tirsdag brudt ud i dyrehandlen Maxi Zoo på Gammel Køge Landevej i Valby.

Det fortæller Københavns Politi til TV 2 Lorry.

- Vi modtager anmeldelsen 08.55. Der er massiv brand, og taget er overtændt. Jeg ved ikke, om der er undulater og kaniner til stede derude, siger Henrik Stormer, vagtchef hos Københavns Politi.

Han fortæller yderligere, at butikken er tømt for mennesker, og de omkringliggende butikker er også evakueret.

Efterfølgende har Københavns Politi på Twitter bekræftet, at der ikke var dyr i forretningen.

Politiet skriver samtidig at en enkelt person er kørt på hospitalet til observation for røgforgiftning.

Den kraftige røg, som branden udvikler, er dog ikke giftig, lyder det. Hvis man føler sig generet af røgen, skal man lukke døre og vinduer

Naboerne til Maxi Zoo tæller Silvan, Flügger Farver og thansen.

Hovedstadens Beredskab fortæller til TV 2 Lorry, at skaderne på bygningen allerede er så omfattende, at den ikke står til at rede. 

- Vi arbejder intenst på at bremse branden og slukke den. Vi har ret store styrker herude, og det er noget, der kommer til at tage hele dagen, siger Tim Ole Simonsen, operationschef og indsatsleder hos Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry.

Brand under kontrol

Der er indsat mange røgdykkere til slukningen og omkringliggende bygninger sikres, ligesom at truede køretøjer omkring bygninger fjernes, skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter..

Beredskabet er lykkedes med at hindre branden i at brede sig til Flügger Farver, som ligger i samme bygning som Maxi Zoo.

- Vi slukker stadig brand i den del af bygningen, der var Maxi Zoo. Der har været påvirkning inde i Flügger Farver, men branden har ikke spredt sig til den. Vi kan godt sige nu, at branden er under kontrol, siger Tim Ole Simonsen til TV 2 Lorry.

Der arbejdes på nuværende tidspunkt med at slukke branden i bygningens tag- og vægkonstruktion, som man åbner op og skærer op. 

Det brænder fortsat i bygningskonstruktionen, men der er ikke længere risiko for brandspredning. Der vil fortsat være røg over området.

Skadesservice er indsat til at fjerne vand og sikre værdier.

Trafikken på Gammel Køge Landevej er igen åben i begge retninger, efter at der tidligere i forbindelse med branden har været lukket i indadgående retning kort efter krydset med Folehaven/Ellebjergvej.

Københavns Politi skriver på Twitter, at det er uvist, hvornår vejen kan genåbnes.

Den voldsomme røgudviklingen gør, at branden kan ses fra det meste af København.

Opdateres...

ild maxi
8
6
5
il maxi
ild maxi2
Brand - Jan C
Foto: Jan Christiansen - TV 2 Lorry