Vinderen af DM i gløgg plantede et træ for at få de helt rigtige kirsebær

I mere end 20 år har Marie-Luise Lubich fra Valby lavet sin egen gløgg i december. Nu er den kåret som Danmarks bedste.

Det uofficielle DM i gløgg blev for nyligt afholdt i Torvehallerne i København.

Et felt på 11 gløgg-bryggere - eller gløggologer - som de bliver kaldt til arrangementet, stillede op i konkurrencen.

De fleste var professionelle gastronomer.

Og alligevel var det altså Marie-Luise Lubich, der løb med sejren og titlen som danmarksmester i gløgg som vinder af dommerjuryens pris.

Forberedelserne til gløggen startede allerede tilbage i foråret for den ivrige gløgg-brygger, som endda har plantet et træ i sin have for at få de helt rigtige Stevns-kirsebær.

Mød Marie-Luise og få hendes bedste tips til den perfekte gløgg i videoen øverst i artiklen.

Sådan laver du Danmarks bedste gløgg

Gløggekstrakt:

  • Et kilo sortkirsebær
  • 20 store hyldeblomstskærme (eller frysetørret hyldeblomst)
  • 750 gram rørsukker
  • 250 gram mørk Muscovadosukker
  • Fem deciliter vand
  • Julekrydderier (hel kanel, nelliker, kardemomme, allehånde, stjerneanis og tørret appelsinskal)


Gløgg:

  • 3 liter rødvin
  • En liter gløggekstrakt
  • 40 centiliter 'Burmester Colheita'-portvin
  • 20 centiliter mørk rom
  • 20 centiliter julekryddersnaps (snaps tilsat julekrydderier, der har trukket et par måneder)
  • 20 centiliter 'Somerset Morello Cherry eau de vie'
  • 20 centiliter kirsebærmjød
  • 20 centiliter hjemmelavet rød 'Ratafia'
  • 10 centiliter god mandellikør


Alle ingredienser til gløggekstrakten puttes i en tykbundet gryde og koges op, ind til kirsebærrene er let udkogte. Herefter trækker det koldt i tre til fire dage.


Krydderierne tages op, og de sammenkogte bær køres igennem en si, så der fås en tyk sirup.


Hvis der ikke er en hel liter, tilsættes vand og rørsukker til literen nås, og den varmes igennem nok en gang, så sukkeret opløses.


Den sies yderligere gennem et frugtklæde og hældes om i en flaske med bred åbning.


Knuste julekrydderier tilsættes og trækker så længe som muligt.


Når ekstrakten skal bruges, sies den gennem frugtklæde nok en gang og hvis du har tålmodighed efterfølgende gennem kaffefilter.


I en tykbundet gryde tilsættes alle ingredienserne til gløggen inklusive den færdige gløggekstrakt.


Det hele varmes langsomt op og må ikke koge. Ideel serveringstemperatur er omkring 70 grader.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik