Syv mænd dømt i ”usædvanlig sag” om pirattaxa-kørsel

36 kunder blev lænset for et samlet beløb på cirka 1,8 millioner kroner.

Københavns Byret afsagde fredag dom over syv mænd i en større sag om pirattaxa-kørsel og svindel. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Københavns Byret afsagde fredag dom over syv mænd i en større sag om pirattaxa-kørsel og svindel. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

1 af 2

I en stor sag om svindel og pirattaxa-kørsel er syv mænd fredag blevet idømt fængselsstraffe på mellem to år og fire måneder og seks måneders fængsel.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De syv mænd, der i alderen 22 til 31 år og kommer fra Aarhus, er dømt i forskelligt omfang for i flere tilfælde fra juni 2017 og frem til marts 2018 at have kørt pirattaxa i København.

Læs også Kvinde i kittel udnytter corona til tricktyveri

Kunderne blev typisk samlet op i indre by om natten. I forbindelse med betaling for turen blev kunderne snydt til at betale med kort og pinkode på en fiktiv betalingsterminal, hvor de syv mænd havde mulighed for at aflure kundernes pinkode.

Gennem trusler eller tricktyveri stjal mændene efterfølgende kundens betalingskort og hævede store beløb ved hjælp af de stjålne kort.

Stjal for 1,8 millioner kroner

I alt er de syv mænd kendt skyldige i at have svindlet 36 kunder for et samlet beløb på cirka 1,8 millioner kroner.

- Det er en usædvanlig sag, som både handler om ulovlig taxakørsel og databedrageri, hvor de intetanende kunder har fået franarret deres kort og kortoplysninger. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten er nået frem til, at de syv personer er skyldige – omend i forskelligt omfang, siger senioranklager Mads Schønning Frandsen fra Københavns Politi i pressemeddelelsen. 

Læs også Chauffør i pirattaxi dømt for at voldtage to kvinder

Udover fængselsstraffe blev fem af de dømte også betinget udvist af Danmark. En af de dømte blev idømt en behandlingsdom.

Dommen blev afsagt ved Københavns Byret. Sagen har over 23 retsdage kørt siden december 2019.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik