Pudsig detalje: Dronningen på nyt frimærke

I anledningen af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, har PostNord udsendt et nyt frimærke.

Alle danskere har formentlig prøvet at slikke vores dronning i nakken. Hun er nemlig den danske monark, der har været afbilledet på flest frimærker. 

Første gang var i 1941, da hun som helt lille sad på armen af sin mor, daværende kronprinsesse Ingrid. Når alt tælles med, er der 162 danske frimærker med hendes motiv, der er skabt på grundlag af 28 forskellige malerier, tegninger og fotos.

Og nu bliver endnu et mærke tilføjet til den lange række. Og denne gang er det med en pudsig lille detalje. Dronningen spejler nemlig sig selv på det nye jubilæumsfrimærke

Frimærke med dobbeltportræt af dronning Margrethe markerer 50-års regeringsjubilæum, der holdes i sensommeren.

Corona har udskudt dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum til sensommeren.

Men markeres skal det, og i anledning af jubilæet udsender PostNord Danmark mandag 3. januar et jubilæumsark, der viser dronningen som ung og nytiltrådt regent på den ene side og den aldrende regent på den anden.

Mellem de to ses kongevåbnet som symbol på det danske rige.

Frimærke Dronning Margrethe
Foto: PostNord

- Vores idé er at vise dronningen som en spejling, så vi får tidsspændet på de 50 år med. Med kongevåbnet imellem sig kigger den unge dronning fremad mod den kommende opgave, mens den erfarne dronning kigger tilbage på 50 år, der er gået, siger Martin Pingel, der er designchef hos PostNord.

 Gennem dronningens 50-årige regeringsperiode har mange ting ændret sig, men hun har hele vejen igennem repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil. Hun har en vigtig plads at udfylde, og i den forstand er de nye frimærker endnu et lille stykke danmarkshistorie, siger Martin Pingel.


Billedet af den unge dronning er det første officielle fotografi af hende som regent i 1972. Det er taget af hoffotograf Rigmor Mydtskov, mens det nye billede af taget af fotograf Tine Harden.

Et 50-års regeringsjubilæum er uhyre sjældent. Herhjemme er det gennem mere end 1000 år kun overgået af Christian IV, der var konge af Norge og Danmark i over 59 år.

Fotografierne er rentegnet af gravør Martin Mörck. De udkommer i et ark af tre frimærker med en værdi af 3 x 12 kr. De kan købe hos udvalgte posthuse og PostNords netbutik.

Hvad undrer du dig over?

_

Ny afstemning hver onsdag

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Royalt

Plejehjemmet Slottet_19-09-2022_15-34___6h59

”Hun havde en sød udstråling” – På Toves plejehjem mindes de den engelske dronning

20060419-133606-4-1920x1078we

Kongehuset deltager ved dronning Elizabeths begravelse

Dronningen

Se billederne: Trods aflysninger blev Dronning Margrethe fejret i København

20220901-180507-L-1920x1280we

Kæmpe gallataffel og festlig gudstjeneste: Sådan kan du alligevel følge dronningens jubilæum


København


Forsiden lige nu

Se flere