Prins Henrik testet negativ for coronavirus

Prins Henrik er 11 år i dag. Billeder her er fra 2015. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Prins Joachim og prinsesse Marie søn, prins Henrik, er blevet undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis.

Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ, oplyser Kongehuset.

Rigshospitalet har gennem flere år fulgt prins Henriks tilstand, og parret valgte derfor at søge hjælp på Rigshospitalet, da drengen fik vejrtrækningsproblemer.

Parret og deres to børn bor til daglig i Paris. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Flyttet til Frankrig

I september sidste år flyttede prins Joachim og prinsesse Marie til Paris, hvorfra prins Joachim følger Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse.

Tilbage i september sagde historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, at prins Joachims uddannelse kan ses som et led i hans tilknytning til Forsvaret.

- Efter at han opgav landbruget og Schackenborg Slot var der meget kritik af, at han ikke havde nogen mærkesag. Det er det, han er ved at opdyrke nu. Han er ved at finde sin plads og positionere sig med sin egen særlige rolle, der kendetegner ham som prins, sagde Lars Hovbakke Sørensen.

Kongehusets coronakamp

Tirsdag sidste uge holdt dronning Margrethe en historisk tale til danskerne i forbindelse med coronaudbruddet i Danmark.

Dronningen kaldte corona for en "farlig gæst". Alligevel mente hun, at danskerne sammen vil kunne bryde smittekæden.

- Det er den kæde, vi skal bryde, og som vi kan bryde. Det kan kun ske, når vi alle tænker os om - og gør det på samme tid og i rette tid, sagde hun.

Talen blev historisk, da det var første gang, dronning Margrethe talte på tv til nationen i forbindelse med en aktuel situation i Danmark.

Opdateres...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik