Operasanger og balletdanser modtager Dronning Ingrids Hæderslegat

Det var to meget rørte prismodtagere, som onsdag var mødt op på Amalienborg.

Onsdag blev Dronning Ingrids Hæderslegat afsløret for niende gang - i dag på Amalienborg.

Modtagerne af de to legater, som er blandt Danmarks største til unge lovende kunstnere på hver 250.000 kr., var i år operasangeren Nicolai Elsberg og balletdanser ved Den Kongelige Ballet Tobias Praetorius.

Legaterne blev afsløret af Dronning Ingrids mellemste datter, Prinsesse Benedikte.

- Jeg hørte Nicolai til en koncert og foreslog ham som modtager. Det var alle heldigvis enige i, og man spåede ham en en rigtig stor karriere. Han har en meget varm og dyb stemme - dem er der ikke så mange af. Det ville have været i min mors ånd, at han modtager legatet, siger Prinsesse Benedikte til TV 2 Lorry.

 

Hun håber på, at legatet kan bidrage til, at Nicolai Elsberg kommer til udlandet og synger på nogle af de store scener.

Stor ros var der også til den anden legatmodtager, balletdanser Tobias Praetorius, hvis kandidatur Prinsesse Benedikte, har haft diskuteret med sin søster Dronning Margrethe.

- Hans mimik står meget flot på scenen. Han er en utrolig flot danser, men han har også det tillæg, at han får utrolig meget ud af den karakter, han skal danse. Det betog mig en aften, jeg så ham danse, siger Prinsesse Benedikte.

Nye muligheder for at blive bedre

For de to legatmodtagere var det en kæmpe ære at få en så stor pris i scenekunstensverden.

- Det giver mig nogle muligheder for at videreudvikle mig som balletdanser. Jeg kan rejse ud i verden og blive inspireret samt arbejde med nogle forskellige balletcoaches. Det er fuldstændig fantastisk, siger Tobias Praetorius.

Også Nicolai Elsberg var meget rørt over at have modtaget Dronning Ingrids Hæderslegat.

- Det muliggør nogle ting, som ikke var muligt før, med hensyn til videreuddannelse, så det er virkelig dejligt, siger Nicolai Elsberg.

Overrækkes af alle tre døtre

Dronning Ingrids Hæderslegat er indstiftet af Den Almennyttige Forening til Dronning Ingrids Minde i 2005 og uddeles hvert andet år til to yngre dansere, musikere, dirigenter eller komponister.

Prinsesse Benedikte skal personligt overrække de to legater sammen med sine søstre, Dronning Margrethe og Dronning Anne-Marie, til de to vindere i Koncertsalen i Tivoli den 26. april.

Legatet er helt i afdøde Dronning Ingrids ånd øremærket til videre studier og dygtiggørelse.

- Hun var bredt interesseret i kunstens-, musikkens- og dansens verden. Og der var nogen som gav os den ide, at lave sådan et legat, som skulle gå til nogle unge mennesker, som ikke er på toppen i dag, men som man spår en stor og flot karriere, siger Prinsesse Benedikte.

Modtagere af Dronning Ingrids Hæderslegat: